3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

CHP'li üye TIR'cılara sahip çıktı

CHP'Lİ İL GENEL MECLİS ÜYESİNDEN BELEDİYEYE SERT TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Fidan, son günlerde kamyon ve TIR şoförlerine kesilen trafik cezaları nedeni ile Bolu Belediyesi'ne sert tepki gösterdi.

Bolu Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda Karacaağaç mevkiine yapılan TIR parkı sonrası belediye encümeni de aldığı kararla şehir içine kamyon ve TIR parklarını yasaklanmıştı. Uygulamada denetimler artınca kamyon ve TIR şoförlerine kesilen trafik cezaları nedeniyle CHP İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Fidan başkanlığında basın toplantısı düzenlendi. Fidan, "Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz diğer sektörleri etkilediği gibi kamyoncu esnafımızı da olumsuz şekilde etkilemiş ve etkilemeye devam etmektedir.

Kamyoncu esnafı aylarca aracının marşına basıp bir kez bile nakliye yapamamaktadır. Artan vergiler, bağ-kur, mazot, zorunlu getirilen belgeler karşısında nakliye ücretlerine zam yapılmamaktadır. Kamyoncu esnafı çoluğunun çocuğunun rızkı için mazot parasına yola gitmek zorunda kalmaktadır. Birçok kamyoncu esnafımızda vergilerini, Bağ-Kur'unu ödeyememekten icra kapılarında sürünmektedir" dedi.

Şoförlerin icraya verildiğinin altını çizen Fidan, "Türkiye genelinde hissedilen bu acı tablo ilimizde de maalesef yaşanmaktadır. Koşullar bu kadar ağırken, kamyon ve TIR işi yapana bir darbede Bolu Belediyesi'nden gelmektedir. Şoförlerin evlerine rahat ve kısa zamanda ulaşmalarına Karacaağaç mevkisindeki araç parkı uygun değildir. Gecenin geç vakti evine gelen şoför arkadaşlar 1-2 saatliğine evine uğrasalar da belediye tarafından 125 TL para cezası ile cezalandırılmaktadırlar. Zaten zor günler geçiren

kamyoncu esnafı bir de belediyece yazılan cezalarla uğraşmaktalar. Bolu Belediyesi tarafından nakliyeci esnafına yazılan cezaları kamyoncu esnafı zor durumda olduğu için ödeyememekte ve icraya düşmektedir. Hatta bu yüzden hapis yatan şoför arkadaşlarımız da mevcuttur" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 15:56:04
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 18:40:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?