3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

CHP'li üyeden cihaz tepkisi

CHPLİ İL GENEL MECLİS ÜYESİNDEN CİHAZ TEPKİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Genel Meclis üyesi Hakkı Fidan,

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hasta tedavisi için gerekli cihazların olmasına rağmen cihaz kullanacak doktor ve personelin bulunmamasına tepki gösterdi.

CHP İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Fidan, AİBÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hasta tedavisi için gerekli işlemlerin geç yapılmasına anlam veremediğini ifade ederek, "26 Mart tarihinde MR çektirmek için üniversite hastanesine gittim. Ancak bana MR için 26 Haziran tarihine gün verdiler. Gerekli tedavi işlemleri için yetkili personel olmadığını ifade ettiler. Hastanede diğer polikliniklerde de çok hasta vardı. Tedavi için gelen hastalara en az 3 ay sonraya gün veriyorlar. Bolu gibi sağlık hizmetleri noktasında Türkiye'nin iyi bir yerinde bulunan ilimizde böyle bir uygulamaya, böyle bir soruna anlam verebilmek mümkün değil" dedi.

Hakkı Fidan, yaşanılan sorunla ilgili bir açıklama yapılmayışına ve alınacak tedbir ile ilgili kamuoyuna bilgi verilmemesine anlam veremediğini belirterek, "Bilgi verilmemesi Bolu için çok büyük bir talihsizliktir. Hastaneye tedavi için gelen vatandaşımız 4 ay sonra ancak tedavi görebiliyorlar. Bu konuda öncelik isteyen hastalar çeşitli özel hastanelere yönlendiriliyor. Bu yolla vatandaşın cebinde ek tedavi ücreti çıkmasına neden oluyor. AİBÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi için çok büyük masraflar yapılarak tıbbı cihazlar alındı. Şu an bu cihazları kullanacak personelin bulunmaması çok üzücü. Bu konuda Bolu Milletvekillerini göreve davet ediyorum. Yaşanan sıkıntıların içeriği ile ilgili hastane Başhekimliği kamuoyuna bilgi vermelidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 17:42:04
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 17:48:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?