3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

CHP'li Vekiller'in Bolu ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya, Zonguldak Milletvekili Ali Koçal ve Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ni (BGC) ziyaret etti. Ziyarette konuşan Erenkaya, "TBMM'de yaşanan olaylar demokrasiye yakışmadı" dedi.


CHP Bolu İl Başkanı Tanju Özcan ve partililerle birlikte BGC Sosyal Tesisleri'ne gelen milletvekilleri, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Atalay tarafından karşılandı. Ziyarette CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya, gazetecilerin sorularını cevapladı. Dün TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda yaşanan kavgayla ilgili bir soruya Erenkaya, şöyle karşılık verdi: "Dün yaşanan olaylar demokrasiye yakışmadı. Yaşanan olay çok garip. Fakat böyle bir olay ilk defa olmuyor. Basına yansıdığı için oldu.

Biz belediyelerin kapanmasıyla ilgili çok büyük tartışmalar yaşamıştık. Özellikle hukuki yönde tartışmalar gündeme geliyor komisyonlarda. Bunlar doğru yaklaşımlar değil. O da şundan kaynaklanıyor. AK Parti'nin haliyle Meclis'te olduğu gibi komisyonlarda da çoğunluğu var. Bu çoğunluğun nedeni ile getirebilecek yasaları farklı anlayış içerisinde getiriyorlar ve savunma şekilleri çok farklı. Dün yaşanan olay gerçekten iyi bir hadise olmamıştır demokrasi açısından."


Ana muhalefet partisi olarak uzlaşmadan yana olduklarını belirten Erenkaya, sözlerine şöyle devam etti: "Biz ana muhalefet partisi olarak uzlaşmadan yana olduğumuzu, belirli önerilerimize ön açmaya çalıştığımızı göstermeye çalışıyoruz. Ama maalesef iktidar partimizin böyle bir çalışma düzeninin olmadığını görmekten üzüntü duyuyoruz.''


Erenkaya, İstanbul'da terör örgütü PKK sempatizanı gruba bir vatandaşın pompalı tüfekle müdahale etmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi: ''Bu çok garip bir olay. Siz neden Başbakansınız o zaman. Eğer halk kendini pompalı tüfekle koruyacaksa o zaman sizin başbakanlık yapmanıza gerek yok. Çekip gideceksiniz o zaman. Eğer siz gidip Diyarbakır'da ayrı konuşursanız, İzmir'de farklı konuşursanız haliyle bu durumlara gelir Türkiye. Bu durumun çözüm yolundaki muhatabı iktidardır. Biz de muhalefet olarak desteğimizi sürdürüyoruz. Ama oy uğruna maalesef ülkenin bölünmez bütünlüğünden ve bu ülkenin üniter yapısından asla taviz veremeyiz.''

İha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 18:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?