8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Çöpünü zamanında çıkarmayan cezalandırılacak

Bolu Belediyesi, çöpünü zamanında dışarı çıkartmayan vatandaşlara cezai işlem uygulayacak.
Çöp konteynırlarını kaldırarak poşet uygulamasını başlatan Bolu Belediyesi, bu uygulamada başarılı olamayınca, yeni çöp toplama uygulamasına geçti.

Bolu Belediyesi, bundan sonra kurallara uymayan vatandaşlara cezai işlem uygulayacak. Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bu çalışmaların amacının çöp varillerinin çevreye yaydığı kötü kokudan kurtulmak olduğu kaydedilirken, vatandaşlar tarafından vakitsiz olarak çıkartılan çöplerin oluşturduğu çirkin görüntülerin de ortadan kalkacağı bildirildi.
Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, pilot bölge seçilen kalıcı konutlarda yeni çöp toplama uygulamasına geçti.

Bu uygulamaya göre, Yaşamkent Mahallesi’nde oturan vatandaşların çöpleri, Pazar günleri hariç haftanın 6 günü akşam saat 19.30 ile 20.30 saatleri arasında toplanacak. Umutkent Mahallesi’nde oturan vatandaşların çöpleri ise, yine haftanın 6 günü akşam saat 20.30 ile 21.30 saatleri arasında toplanacak. Vatandaşların her türlü evsel atıklarını çöp poşetleri içerisinde ve çöp poşetlerinin ağızlarının bağlanmış bir şekilde, belirlenmiş çöp toplama yerlerine bırakması gerektiğini bildiren Temizlik İşleri Müdürlüğü, başlatmış olduğu çöp toplama uygulamasına uymayan vatandaşların 212 05 81 numaralı telefona bildirilmesini, ayrıca uygulamaya dikkat etmeyen vatandaşların para cezası ödemek durumunda kalacağını belirtti.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmaların yanında, kamuoyunda temiz çevre oluşturma noktasında halkımızdan destek istiyoruz. Biz Bolu Belediyesi olarak ne yaparsak yapalım, halkımızın desteği olmadan genel anlamda başarılı olamayız. Türkiye’nin en temiz turizm kenti olmak adına yürüttüğümüz çalışmalarımızda, sizin de katkılarınızı bekliyoruz. Artık temizlemek kadar, kirletmemekte gelişen çevrecilik bilincinin vazgeçilmez şartıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 15:22:34
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 15:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?