3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Coşku salona sığmadı

BOLU'DA CUMHURİYET'İN 87'İNCİ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Bolu'da Cumhuriyet'in 87'nci Kuruluş Yıldönümü yağmurlu hava nedeniyle spor salonunda yapılan törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı'nın 87'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle her yerde olduğu gibi Bolu'da da törenler yağıldı. Yağmur yağışı nedeniyle İzzet Baysal Anadolu Lisesi spor salonunda yapılan törene Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Albay Ümit Yücekan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtsever, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, protokol üyeleri, askerler, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin ilanıyla, Türkiye'nin dünya ulusları arasındaki onurlu yerini aldığını belirtti. Vali Özçimen, "Her köşesi işgal edilmiş vatanımızda tam bağımsız, çağdaş ve uygar bir devlet kurmak hiç de kolay olmamıştır. Ulusal kurtuluş savaşı, her türlü yoksulluk ve imkansızlık içerisinde başarılmış örnek bir mücadeledir" dedi.

29 Ekim 1923'ün Türk tarihi içinde en önemli dönüm noktalarından birini teşkil ettiğini söyleyen Vali Özçimen, "Türkiye Cumhuriyeti vakarlı, ciddi, güçlü bir devlet olarak yüce Atatürk'ün ilke ve inkılapları ışığında Türk milletinin hizmetinde olmaya devam etmektedir. Ulu önder Atatürk ve arkadaşlarının bizlere emanet ettiği, cennet vatanımızın kıymetini ve cumhuriyet idaresinin değerini iyi bilmek ve ona en iyi şekilde layık olmak zorundayız" diye konuştu.

Törende ayrıca, öğrenciler şiirler okudu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türk Halk Oyunları ve Halk Müziği Topluluğu'nun oyunları törene renk kattı.

BOLU'DA CUMHURİYET'İN 87'İNCİ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
BOLU'DA CUMHURİYET'İN 87'İNCİ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
BOLU'DA CUMHURİYET'İN 87'İNCİ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2010 Cuma 14:39:02
Güncelleme :29 Ekim 2010 Cuma 15:21:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?