3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Cumhuriyet kutlamaları başladı

Bolu'da, Cumhuriyetin Kuruluşu'nun 85'inci yıl dönümü Anıt Park'ta düzenlenen törenle başladı.


Yağmur yağışı altında yapılan törene protokolün yanı sıra, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri, daire müdürleri, askeri erkan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Protokol sırasına göre Atatürk Anıtı'na çelenkler sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anıt Özel Defterini imzalayan Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, "Yüce Atatürk, en büyük eserin olan Cumhuriyetimizin 85'nci yıldönümünü kutlamak üzere huzurundayız. Türk milleti olarak bizlere gösterdiğiniz hedeflere ulaşmak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak, insanlarımızı daha mutlu, daha müreffeh ve daha ileri seviyelere ulaştırmak için çaba gösteriyoruz.

Ülkemizin milli birlik ve beraberliğini özgürlükçü demokrasi, hukuk devleti anlayışı içerisinde Cumhuriyetimizin değerlerine ve eserlerinize sahip çıkarak yaşatmak en önemli hedefimizdir. Geleceğimizin bugünümüzden daha iyi olacağı ümit ve temennisiyle, sizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz" mesajını yazdı.


Anıt Park'ta yağmur yağış altında yapılan törene katılan bazı protokol üyeleri, sağanak yağmurdan şemsiyeleriyle korunmaya çalışırken, öğrencilerin ıslanması dikkatlerden kaçmadı. Bu yılki kutlamalara eksiklikler damgasını vurdu. Tören alanındaki ses düzeni ekipler tarafından zamanında kurulmayınca tören biraz gecikmeli başladı.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 17:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?