9
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Dayakçı anne yargı önünde

3.5 yaşındaki kızı Sıla Alakaz’ı dövdüğü iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Çiğdem Alakaz kendisini, "Zaten Sıla beni hiç sevmezdi" diyerek savundu. Dayakçı anne, mahkemede bir ara gözyaşlarına hakim olamazken, sonra gülme krizine tutuldu.

Bolu Aile Mahkemesi’nde yargılanan Çiğdem Alakaz, Mahkeme Başkanı Nesrin Cambazoğlu’nun ısrarlı soruları ile karşılaştı. Küçük kızı dövüp dövmediği ve üzerinde sigara söndürüp söndürmediği şeklindeki sorulara Alakaz, "Sıla’nın üzerinde hiç sigara söndürmedik. Sadece dudaklarına dokundurmuştum; fakat kızımı bu sefer dövmedim. Bu olayın haricinde Sıla’yı bir kere dövdüm" yanıtını verdi.

Sıla’nın kendisini istemediğini de söyleyen Alakaz, "Sıla zaten beni sevmiyordu. Bana soğuk davranıyordu. Bana hiçbir zaman anne demedi. Benim yanımda büyümediği için beni sevmezdi. Şimdi de beni babam dövdü diyormuş. Çocuk işte, ne dediği belli değil" diye konuştu.

Mahkemede şahit olarak dinlenen babaanne Hatice Akkaya ile anne Çiğdem Alakaz arasında tartışma yaşandı. Babaanne Hatice Akkaya, torununa küçüklüğünden beri kendisinin baktığını söyleyerek, "Annesinin böyle bir şey yapacağını düşünmemiştim. Anne olduğu için Sıla’yı görmesi için gönderdim. Böyle olacağını bilseydim göndermezdim" dedi. Daha sonra söz alan anne Alakaz, "Kayınvalidem zaten beni hiç sevmiyor. Bunun için böyle konuşuyor" diyerek kayınvalidesi ile tartıştı. Anne Çiğdem Alakaz mahkemede bir ara gözyaşlarını tutamadı, daha sonra ise kendi kendine gülmeye başladı.

Mahkeme Başkanı Nesrin Cambazoğlu, Sıla’nın İzmit Çocuk Evi’nde bulunan kardeşi İlker’in psikolog eşliğinde mahkemeye getirilmesine ve Sıla’nın da psikolog nezaretinde Adapazarı Çocuk Evi’nde ifadesinin alınmasına karar verdi. Mahkeme 20 Aralık tarihine ertelenirken, salondan çıkan Çiğdem Alakaz’ın son sözü ise "Anne bana para gönder" oldu.

bolu
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2004 Çarşamba 15:21:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?