3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Deprem müzesi kaldırılıyor

BOLU'DA DEPREM MÜZESİNİN YERİNDE SİRKE ÜRETİMİ YAPILACAK

Bolu'da 1999 yılında meydana gelen 12 Kasım depreminde hayatını kaybedenlerin anısına yaptırılan deprem müzesinin kaldırılarak, müzenin yer aldığı alanda ise sirke üretimi yapılacağı öğrenildi.

12 Kasım 1999 yılında yaşanan ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, binlerce kişinin evsiz kaldığı deprem felaketinin ardından Kalıcı Konutlar Mevkii'ne yaptırılan deprem müzesi tarih oluyor. Yağmur yağışı ve kar yağışlarının ardından yer altında olduğu için su alan deprem müzesi, Bolu Belediyesi'nce her yıl bakım ve onarıma tabi tutuluyor. Su baskınlarıyla daha fazla uğraşmak istemeyen belediye, müzeyi tadilat yapmak yerine projelendirilerek yeniden yapılmasına karar vermişti. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, her yıl 12 Kasım tarihinde gündeme gelen deprem müzesinin kaldırılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Muhtarlık binası ile müzeyi bütünleştireceklerini belirten Yılmaz, "Müzenin bulunduğu yer loş bir ortam. 'Biz de loş ortamda ne yapılır' diye sorduk, 'sirke yapılır' cevabını aldık. Müze taşındığında burada sirke üretimi yapılmasını planlıyoruz" dedi.

Yeni projelendirme çalışmalarının ardından deprem müzesinin kaldırılması halinde kalıcı konutlar mevkiindeki alanda sirke üretimi yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 15:24:00
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 16:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?