30
Nisan
2024
Salı
BOLU

Dere taştı, köyü su bastı

BOLU'DA DERE TAŞTI, KÖY SULAR ALTINDA KALDI

Bolu'nun Tekkedere köyünde derenin taşması sonucu çok sayıda ev ve cami sular altında kaldı.

Bolu kent merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulanan Tekkedere köyünün sulama ihtiyacını karşılamak için dereye kurduğu bent, dün akşam saatlerinde aşırı yağmur sonucu çöktü.

Bendin çökmesi ile dere taşınca köy sular altında kaldı. Yaklaşık 1 metreye ulaşan sular nedeniyle yollar ve ekili araziler zarar gördü. Derenin kenarındaki köy camisi ve çok sayıda ev sular altında kaldı. Suyun getirdiği kayalar köy içerisinde birikirken, yatsı namazı için camiye giden köy imamı Rauf Berber ve cemaatten 3 kişi camide mahsur kaldı. Caminin penceresinden yandaki 3 metre yüksekliğindeki su deposuna çıkarak kurtulan 4 kişiyi köylüler kepçeyle kurtardı.

Tekkedere Köyü Muhtarı Ahmet Çakıroğlu, jandarmayı arayarak yardım istedi. Köyde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve 112 Acil Ambulansı köye sevk edildi. İl Özel İdaresi Müdürlüğü'nden 3 kepçe de yolları açmak için TIR'larla köye getirildi. Ölen ya da yaralananın olmayan sel büyük hasara neden oldu.

Köy muhtarı Ahmet Çakıroğlu, dün akşam iki saat etkili olan yağmur sonrası köyün sular altında kaldığını belirterek, "Sel sonrası cami ve hizmet binamız sular içerisinde kaldı. Arazilerimizde hasar oluştu. Ölen ya da yaralan yoktur. Maddi hasar var. Ayrıca köyde içme suyu yok. Taşıma suyla ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Gerekli numuneler yapıldı" dedi.

Sabah saatlerinde greyderler yollardaki çamuru temizlerken, köylüler caminin içerisindeki halıları kaldırdı. Köyde hasar tespit çalışması yapan ekipler, tespite göre gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.

BOLU'DA DERE TAŞTI, KÖY SULAR ALTINDA KALDI
BOLU'DA DERE TAŞTI, KÖY SULAR ALTINDA KALDI
BOLU'DA DERE TAŞTI, KÖY SULAR ALTINDA KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 15:38:00
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 19:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?