3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Ders çalışırken kalem kapağı yuttu

Bolu'da ders çalışırken kalem kapağını ağzına sokan küçük çocuk, kapağı yuttu.

Edinilen bilgiye göre, evde ders çalışırken kalem kapağını yutan 8 yaşındaki Mert Ertuğ, annesi Ayşe Ertuğ tarafından ani başlayan öksürük şikayetiyle çocuk hastanesine götürüldü. Mert, burada müdahale yapılamayınca İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede röntgen filmleri çekilen Mert'in yaklaşık bir buçuk santimetre büyüklüğünde kalem kapağı yuttuğu görüldü. Genel anestezi altında bir operasyon geçiren Mert'in akciğerinde bulunan kapak başarılı bir operasyonla çıkartıldı.

Bronkoskobi cihazı ile müdahalede bulunan Opr. Dr. Metin Tahaoğlu, "Bir anlık dikkatsizlikle küçük Mert'in yuttuğu kapak, soluk borusuna oradan da akciğerinin sol bronşuna girmiş. Daha önce de bir başka hastamızın aynı noktasından toplu iğne çıkartmıştık. Operasyonumuz oldukça başarılı geçti. Mert için hayati tehlike oluşturabilirdi. Ancak hastanemize yeni kazandırılan bu cihaz sayesinde başarılı bir ameliyatla kapağı çıkartabildik. Hastanemize bu tip operasyonlarımız nedeniyle; Düzce, Adapazarı, Zonguldak gibi illerimizden de zaman zaman hastalar geliyor" dedi.

Aileleri de uyaran Opr. Dr. Tahaoğlu, "Çocuklarınız, özellikle bir şey yerken, oyun oynarken, aniden başlayan öksürüklerde bir parça yutmuş olma olasılıkları çok yüksek. Geçtiğimiz aylarda da bir buçuk yaşında bir bebeğin ciğerinden fındık çıkartmıştık. Bu yaştaki çocukların da elinde tuttukları, yedikleri şeylere dikkat etmemiz gerekiyor. Kendi yaşına uygun, parçalanmayacak oyuncaklar da kullanılması çok önemli" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 00:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?