3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Dink komisyonuna katıldılar

Eski Trabzon Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz, bugün Hrant Dink Cinayetini Araştırma Alt Komisyonu'nun toplantısına katılarak bilgi verdi.

Albay Öz'ün, hakkında ortaya atılan iddialar konusunda mahkemede dinlendikten sonra Komisyon'a ayrıntılı bilgi verebileceğini söylediği belirtildi.


Hrant Dink cinayetini araştırmak üzere TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocakden başkanlığındaki Alt Komisyon, bugün Bursa Bölge Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Kıdemli Albay Ali Öz'ü dinledi. Alt Komisyon'un daha önce yaptığı davete rağmen toplantıya katılmayan Albay Ali Öz, komisyonun bugünkü toplantısına katıldı.

Alt Komisyon Başkanı Ocakden, yaptığı yazılı açıklamada, Bursa Bölge Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Trabzon eski Jandarma Alay Komutanı Albay Öz ve Bolu İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Trabzon eski İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Metin Yıldız'ın, komisyonun bugünkü toplantısına katıldıklarını kaydetti.

Ocakden, Öz ve Yıldız'ın, Astsubay Okan Şimşek ve Veysel Şahin'in Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde verdikleri ifadede yer alan iddiaların resmi olarak kendilerine ulaşmadığını belirttiklerini ve astsubayların ileri sürdükleri konularda bu aşamada mahkemede dinlendikten sonra ihtiyaç duyulduğu takdirde Komisyon'a ayrıntılı bilgi verebileceklerini dile getirdiklerini açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 20:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?