3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

DİSK ekonomik kriz için toplandı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 29 Kasım'da Ankara'da eyleme hazırlanıyor.


Bolu Dağı'nda bulunan Koru Otel'de Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ve etkilerini masaya yatıran DİSK, doğalgaz ve elektrik zammı ile işten çıkarmalara tepki göstermek için meydanlara inecek. Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek, doğalgaz ve elektrik zamlarının geri alınması gerektiğini söyledi.


29 Kasım'da Ankara'da eylem yapacaklarını ifade eden Çelebi, "Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin faturasını en ağır şekilde ödeyen kesimin sesi olarak bu sürece nasıl müdahale edeceğimizi, hangi eylemlerle bu süreci göğüsleyeceğimizi kararlarını bu toplantıda üreteceğiz. 29 Kasım'da Ankara'da doğalgaz zamlarının geri alınması, elektriğe zam yapılmaması ve diğer anlamda baskıların ortadan kaldırılması konusunda bir yürüyüş yapacağız. Herkes artık Türkiye'deki durumu görüyor. Binlerce insan işten atılıyor.


Bazen banka sektöründen bazen tekstil sektöründen işten atılıyor" dedi.
Hükümetin kriz için önlem almadığını kaydeden Çelebi, "Biz 6 ay veya 1 sene önce yaptığımız toplantılarda yaşanacak ekonomik krizi ifade etmiştik. Biz sıkıntıları ifade ederken, Sayın Başbakan kriz tellallığı yaptığımı söylemişti. Bizim haklı olduğumuz ortaya çıktı. Hükümetin kimi üyeleri çekingen uyarılarda bulunmaya çalışsa da, Başbakan krizin bizi teğet geçeceğini düşündü. Kriz için hükümet tarafından alınması gereken ekonomik, sosyal ve siyasi hiçbir önlem gözükmemektedir.

Önlem kapsamında konuşulan tek konu, IMF ile yapılacak anlaşmadır. KESK ile ortak eylem yapıyoruz. Diğer sendikaların da bu mücadelede beraber bu saldırıları göğüs germemiz gerektiğini biliyoruz. Diğer sendikalarla durağan bir dönem geçiriyoruz. Biz diyalogdan kaçmıyoruz. Bir yandan diyaloglar sürdürürken, diğer yandan birlik olmaya hazırız" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 17:41:39
Güncelleme :18 Kasım 2008 Salı 17:47:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?