3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Diyanet İşleri Başkanı Göynük'te

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BARDAKOĞLU GÖYNÜK'TE

Berat Kandili nedeniyle Bolu'nun Göynük İlçesi Gazi Süleymanpaşa Camiinde düzenlenen Programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof D.r Ali Bardakoğlu Mevlit Programı bitiminde Göynük'lü vatandaşların Kandilini kutladı.

Berat Kandili dolayısı ile Bolu Göynük ten TRT ekranlarından Canlı verilen Mevlit Programına Mevlithanlar ve Bolu Müftülüğü personeli katılarak Berat Kandili Programı düzenlendi.

Gecede Kuranı Kerim ve Mevlidi şerif okundu. Geceye Katılanlara Gaziosmanpaşa Belediyesi Tarafından soğuk Vişne Şurubu Osmanlı giysili vatandaşlar tarafından sırt ibrikleri ile ikram edildi. 2 Bin kişilik Şurubun yanı sıra Kızılay geceye katılanlara Lokum ve Şeker ikramında bulundu.

Diyanet işleri Başkanı Prof.Dr Ali Bardakoğlu yaptığı konuşmada" Bu dünyanın meşgalesi, gamı, tasası bitmez, bu Dünyanın hecesi bitmez, bu Dünyada hevesini almış bir insan bulamasınız, onun için bu Mübarek gün ve geceleri bir fırsat bilmeli Kandil geceleri yanan kandilimiz sabahleyin sönmesin" dedi.

Bardakoğlu, konuşmasını sürdürürken " Yanan sönen bir Müslümanlık değil ışığı devamlı yanan bir Müslümanlık lazım. Kandil gecesi yaktık, sabahleyin söndü, böyle bir Müslümanlığı Allah nasip etmesin" dedi. Müslümanlığın zor ve çileli bir yolculuk olduğunu ifade eden Bardakoğlu, "Müslümanlık azim ve kararlılık ister" dedi.

Bardakoğlu konuşmasını" Özellikle bu programa sizleri görmek, Göynük'ün manevi havasından istifade etmek için geldim. Göynük Osmanlı yadigarı. Burada nice Evliya var, onların Duaları var, Akşemsettin Hazretleri yanıbaşımızda, Ulema bir kişilik ve siz onların Ahbabısınız ne mutlu sizlere" diyerek konuşmasını tamamladı.

Bardakoğlu,na Mevlit programı çıkışında Cami dışında Şurup ikram edildi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BARDAKOĞLU GÖYNÜK'TE
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BARDAKOĞLU GÖYNÜK'TE
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BARDAKOĞLU GÖYNÜK'TE
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 19:12:01
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 19:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?