3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Doğalgaz işçiliğine kalifiye eleman

Bolu Belediyesi'nin katkılarıyla kobiler için istihdam amaçlı doğalgaz konusunda kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla hazırlanan "Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Projesi'nin" ilk toplantısı yapıldı.

Projenin ilk toplantısı Bolu Belediyesi'nin Bi-tur Restaurant'da düzenlediği yemekle gerçekleştirildi. Toplantıya projenin sosyal ortakları olan Bolu Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bolu Sanayi ve Ticaret Odası ve Beygaz Doğalgaz Dağıtım Şirketi'nin yetkilileri ile proje yararlanıcıları katıldı.

Yemekte kısa bir konuşma yapan Erak Mühendislik Şirketinin Müdürü Selman Akkaya, "Bu projeyi sosyal sorumluluk gereği yapıyoruz. Yıllarca Bolu'da yaşayanlar olarak hava kirliliğinden çok sıkıntılar çektik. 2008 yılında doğalgazın ilimize gelmesiyle Bolu hava kirliliğinden kurtulacaktır" dedi.

Toplantıya katılan proje koordinatörü İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Murat Özkan, hazırlamış olduğu slaytlar eşliğinde toplantıya katılanlara bilgiler verdi.

Özkan, "Projemiz, kentimizin Coğrafi yapısından dolayı havası özellikle kış aylarında tehlikeli boyutlarda kirlenmekte olup, 2008 yılında döşenmeye başlanıp 2009 yılında kullanılacak olan doğalgaz konusunda kalifiye eleman yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Eğitimlerimizde doğalgaz konusunda da nitelikli eleman yetiştirmek, doğalgaz kullanımını teşvik etmek, çevrenin korunması konusunda bilinç oluşturmaktır" ifadelerine yer verdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 21:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?