6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Donladırıcı çift yakalandı

Bolu Belediyesi'ne gelen ve özel bir kanalda yayınlanan Mehmetçik programında görevli olduklarını söyleyerek paraya isteyen karı-koca gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, ellerinde bir kamerayla Bolu Belediyesi'ne gelen karı koca oldukları tespit edilen Ö.A. ve E.A., özel bir kanalda yayınlanan Mehmetçik programında çalıştıklarını, Samsun'da program çekimi yaptıktan sonra geri dönerken cüzdanlarını düşürdüklerini ve mağdur olduklarını söyleyerek yardım istedi. Şahıslar Bolu Belediyesi'nden bir miktar para isteyerek, pazartesi günü parayı geri göndereceklerini söyledi. Şahısların bu taleplerinin ardından Bolu Belediyesi'nde Basın Yayın Müdürü olarak çalışan Gökhan Aydın, durumdan şüphelendi ve Mehmetçik programının yapımcısını aradı.

Program yapımcılarının şahısları tanımadıklarını söylemesi üzerine Bolu Emniyet Müdürlüğü'ne haber verildi. Belediyeye gelen Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın Özel Kalem Müdürlüğü'nde belediye çalışanı gibi davranmaya başladı. Bu arada da bir kamera gizlendi ve kayıta başlandı. Ö.A., belediye çalışanı kılığındaki polislere, "Biz Mehmetçik programında çalışıyoruz. Spikerimle beraber Samsun'da çekim yaptık. Dönüşte önümüzde bir tanker patladı. İnip tankeri çekmeye başladık. Sonra tekrar arabaya bindik yolumuza devam ettik. Bolu'ya geldiğimizde cüzdanımı düşürdüğümü fark ettim. Belediye Başkanımız bize biraz para verirse biz parayı İstanbul'a geri dönünce size göndeririz" dedi.

Bunun üzerine Belediye personeli kılığındaki polis, "Ben sizin yapımcınızı tanıyorum. Arayıp haber vereyim" demesi üzerine, Ö.A. "Onu aramayın böyle bir duruma düştüğümüz için bize çok kızar" dedi. Polis Ö.A.'nın bu konuşmaları yapmasının ardından ayağa kalkarak Ö.A.'yı ve arabada bekleyen eşi E.A.'yı gözaltına aldı. Ö.A'nın hırsızlık ve kız kaçırma suçlarından sabıkalı olduğu belirtildi.

Şahıslar bugün nöbetçi savcının karşısına çıkartıldı. Nöbetçi savcı tarafından ifadeleri alınan şahıslar serbest bırakılırken, Ö.A. adliye çıkışında, "Mecbur kaldığım için böyle bir şey yaptım. Tüm Mehmetçik programı ve Show TV çalışanlarından özür diliyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2006 Cumartesi 16:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?