3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Dörtdivan'da nostaljik sergi

Müzeler Haftası dolayısıyla Bolu'nun Dörtdivan İlçesi Merkez Şehit Orhan Yalçın İlköğretim Okulu'nda açılan eski nostaljik ürünler sergisi büyük ilgi gördü.

Dörtdivan İlçe Kaymakamı Bahadır Yörük'ün açılışını yaptığı müzeye, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, diğer daire amirleri ve Dörtdivan halkından büyük katılımın yanı sıra İlçenin diğer okullarında öğrenim gören öğrenciler de büyük ilgi gösterdi.

Açılış konuşmasını yapan Dörtdivan Kaymakamı Bahadır Yörük, "Dörtdivanımız Köroğlu adıyla dünyaya duyulduğu gibi geçmişten bugüne kullanılan metaryallerle de ön plana çıktığı bu sergi ile anlaşılmıştır. Aslında bu sergiyi Ankara ve İstanbul da sergileme imkanı bulabilsek çok daha güzel olurdu. Buradaki hemşerilerimiz anılarını tazeler ve Dörtdivan'ın o güzel ürünlerini ve de tanıtımını sağlamış oluruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Sergide, Dörtdivan ilçesinde geçmişten bu güne kullanılan el emeği göz nuru ürünler sergilenerek, gezenleri tarihi ve nostaljik anılara götürdü. Bir zamanların vazgeçilmez bakır kap kaçakları, erkek ve kadın giysileri, çocukların beşikleri, analarımızın el emeği göz nuru işlemeleri, çember ve başlıkları, kazak ve örgüleri, çıkrıklar, değirmen taşları ile aklınıza gelebilen tüm nostaljik ürünler sergilendi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 15:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?