3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Dünya Süt Günü etkinlikleri

Bolu'da, Dünya Süt Günü dolayısıyla Tarım İl Müdürlüğü ve Veterinerler Odası işbirliğiyle süt koşusu düzenlendi.


21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla yapılan en renkli kutlamalar Bolu'da gerçekleştirildi. Bolu Tarım İl Müdürlüğü ve Veterinerler Odası işbirliği ile süt koşusu yapıldı. Koşuya 20 öğrenci katıldı. Bolu Karacasu yolunda trafiğe kapalı alanda yapılan koşuda Süt Koşusu birincisi olmak için ilköğretim okulu öğrencileri yarıştı. Yarışmaya ısınma hareketleri ile hazırlanan öğrenciler startın verilmesiyle iki kilometrelik parkuru birinci olarak bitirmek için kıyasıya yarıştı. Bitiş noktasında öğrencileri İl protokolü karşılayarak tebrik etti.


Kutlamalar çerçevesinde daha sonra 'Keçi Güzellik Yarışması'na geçildi. Altı Saanen keçisinin yarıştığı yarışmada ilginç görüntüler ortaya çıktı. Keçi sahipleri, jüriye keçilerini beğendirmek için hayvanlarını süsledi. Dereceye giren keçilerin sahiplerine altın ve süt hediye edildi.


Ödül töreninde bir açıklama yapan Tarım İl Müdürü Mehmet Altun, Dünya Süt Günü tarihinin yaklaşık 50 yıl öncesine dayandığını belirterek "İlk kez 1959 da tüm ülkelerde süt tüketimini artırmak amacıyla Dünya Sütçülük Federasyonu tarafından 21 Mayıs tarihi dünya süt günü olarak ilan edildi. Bu federasyona bağlı tüm ülkelerde etkinlik düzenleniyor" dedi. Bu yıl Bolu'da farklı bir etkinlik düzenlemek istediklerini belirten Altun, şöyle konuştu: "Farklı bir yol haritası izledik.

Temel hedefimiz şuydu; Bolu'da çok iyi bir süt potansiyeli var. Bu süt potansiyelini aynı şekilde süt tüketimine yansıtmak. Bu çerçevede 35 noktada bilboard hazırladık. Bu bilboardlara konu olanlar gençlerimiz, dedelerimiz, ninelerimiz ve orta yaşta insanlarımız. Sütün yaşı yok. Bebeden dedeye kadar herkese süt tüketiminin bilincini aşılayacağız. Avrupa ülkelerine göre Türkiye'de süt tüketimi 7'de 1 seviyesinde. Bu seviyeyi artırmamız gerekir."


Konuşmaların sonunda ödül törenine geçildi.
Keçi güzellik yarışmasında dereceye giren hayvanların sahibine ödül verildi. Yarışmada birinciye Cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın verildi.
Süt koşusu yarışmasında Mustafa Anıl Erhan birinci, Enes Savaş ikinci ve Sertan Bostancı üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere kupa ve çeşitli hediyeler verildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 16:01:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?