3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Eczacılar anahtar bıraktı

ECZACILAR ANAHTAR BIRAKTI

Bolu'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak sağlıkta israfa karşı olduklarını belirten eczacılar, kurumun önünde anahtar bırakma eylemi yaptı.

SGK İl Müdürlüğü önünde eczacılar adına basın açıklaması yapan 20. Bölge Sakarya Eczacı Odası Bolu İl Temsilci Neslihan Demirel Uğurlu, sağlıkta israfa karşı olduklarını ancak sağlıkta akılcı olmayan tasarrufa da karşı olduklarını belirtti. Kamu hastanelerini işletme haline dönüştüren bir yaklaşımın sağlıkta tasarruf değil yıkım yarattığını söyleyen Uğurlu, "Tasarruf adı altında hastalarımızın muayene ücreti, fark ücreti ve mükerrer ücret ödemesini adil bulmuyoruz. Sosyal devlete ait bir olgu olarak görmüyoruz. İlaç fiyat düşüşüne karşı değiliz. Ama düşüşün bedelini hastalarımız ve eczanelerimizin ödemesine de karşıyız. Muayene ücretlerini artıran birinci basamak sağlık hizmetlerini paralı hale getiren sağlık çalışanların güvenceli çalışma haklarını ortadan kaldıran eczaneleri kapatmaya zorlayan ve kamu hastanelerini işletme haline dönüştüren bir yaklaşımın sağlıkta tasarruf değil yıkım yarattığına inanıyoruz" dedi.

4 Aralık günü sağlıkta tasarruf adına, ilk elden 3 Bin, 1 yıl içerisinde de 7 Bin eczanenin kapanmasına karşı olduklarını kaydeden Uğurlu, eczanelerde çalışan sağlık emekçilerinin işsiz kalmasına karşı olduklarını ifade ederek, "Bu uygulamaların halkın sağlığa erişimini kısıtlamasına karşıyız. Bizler çözüm olarak eczanelerin bedelsiz kamulaştırılması yerine yaratılan zararın ilaç sanayi tarafından karşılaşması gerektiğini ifade ediyoruz. Bizler Türkiye'de sayıları 24 Bine ulaşmış ve sağlık çalışanı olarak hizmet sunmaya devam etmek isteyen eczacıların, tasarruf tedbirlerinin bedelini haksız yere ödemesinin karşısında olduğumuzu bir kez daha bildiriyor, bunun yarattığı yıkımı ve talana bir kez daha dur diyoruz" diye konuştu.

Eczacılar, açıklamanın ardından iş yerlerinin anahtarlarını bir kutunun içerisine bıraktı. İçerisinde eczanelerin anahtarlarının bulunduğu kutu daha sonra eczacılar tarafından Bolu Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü önüne bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 17:06:05
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 17:11:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?