30
Nisan
2024
Salı
BOLU

Emekçiler iş bıraktı

Bolu'da KESK'e bağlı kamu çalışanları, sağlık emekçileriyle birlikte iş bırakma eylemine katılarak ellerinde pankartlarla slogan atarak yürüyüş yaptı.

Tüm Türkiye'de başta sağlık emekçileri olmak üzere KESK'e bağlı kamu çalışanlarının bir günlük iş bırakma eylemi başladı.

Türkiye'nin birçok bölgesinde başlatılan grev Bolu'da da gerçekleştirildi. KESK Şube Platformu önderliğinde toplanan kamu çalışanları, bankalar önünde toplanarak eylem yaptı.

Ellerinde 'Grevsiz toplu sözleşme, toplu sözleşmesiz sendika olmaz' yazılı dev pankartla greve başlayan çalışanlar, hep bir ağızdan slogan attılar. Daha sonra İzzet Baysal Caddesi boyunca yürüyüş yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. KESK yetkililerin emniyet yetkilileriyle görüşmeleri sonrası grubun Hükümet Meydanı'na kadar kaldırımdan yürüyüş yapmasına izin verildi.

Yürüyüşe geçen grup, "Kurtuluş yok, tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz", "4C'li Başbakan istiyoruz", "Direne direne kazanacağız" gibi birçok slogan atarak Hükümet Meydanı'na kadar yürüdü. Grup, burada yapılan kısa açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2011 Çarşamba 16:19:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?