9
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Emniyet kemeri hayat kurtardı

Bolu’da sürücüsü uyuyan minibüse arkadan çarpan otomobilde bulunan 1’i çocuk 3 kişinin hayatını, hava yastığı ve emniyet kemeri kurtardı. Alınan bilgilere göre, E-80 Otoyolu’nun Yeniçağa kesiminde öğle saatlerinde meydana gelen trafik kazasında Hakan Ulu yönetiminde 34 UR 4229 plakalı otomobil, İstanbul istikametine giderken, aniden şerit değiştiren Nurettin Avcı idaresindeki 06 MOD 85 plakalı minibüse arkadan çarptı. Sürücüsünün direksiyon başında uyuduğu tespit edilen minibüse arkadan çarpan otomobilin sürücüsü Hakan Ulu, eşi Nimet Ulu ve 1.5 yaşındaki çocukları Nehir Ulu, kazayı emniyet kemeri ve açılan hava yastığı sayesinde hafif sıyrıklarla atlattı.

Kazadan sonra çocuğu ile birlikte otoyolunun kenarında eşyalarıyla bekleyen anne Nimet Ulu, çocuğunu kucağına alarak uyutmaya çalıştı. Kazanın etkisinden uzun süre kurtulamayan genç kadını, eşi teselli etmeye çalıştı. Sürücü Hakan Ulu, "Minibüs sürücüsü yol boyunca sürekli şerit değiştiriyordu. Bir anormallik olduğunu fark ederek hızımı düşürdüm. Buna rağmen böyle bir kaza oldu. Emniyet kemeri ve hava yastığı hepimizin hayatını kurtardı" dedi.
Kazada ağır yaralanan minibüsü sürücüsü Nurettin Avcı ise kaldırıldığı Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

bolu
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 15:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?