30
Nisan
2024
Salı
BOLU

Emniyet kemerinin önemi anlatıldı

EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİ SİMÜLASYON ARACIYLA ANLATILDI

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, emniyet kemeri takmamaları nedeniyle çok sayıda insanın trafik kazasında hayatını kaybettiğini söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Daire Başkanlığı'ndan geçici olarak Bolu'ya getirilen simülasyon aracıyla emniyet kemerinin önemi anlatıldı. Kardelen Meydanı'nda kurulan aracın tanıtımını Bolu Valisi İbrahim Özçimen, İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır yaptı. Vali Özçimen, Bolu'da trafik bilincini geliştirmek amacıyla aralıklarla sunumlar yapıldığını

söyledi. Özçimen, bu aracın, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Daire Başkanlığı'ndan geçici olarak Bolu'ya geldiğini belirterek "Araçla iki gün eğitim verilecek. Simülasyon aracında 5 kilometre hızla giden aracın takla attığında nelerin yaşandığı gösteriliyor. Böylelikle emniyet kemerinin önemi anlatılıyor" dedi.

Trafik kazalarında ölenlerin sayısının terör nedeniyle ölenlerden fazla olduğunu ifade eden Vali Özçimen, şöyle konuştu: "Bu ölümlere dikkat çekmek gerekiyor. İnsanlar kolay yetişmiyor. Medeni ülkelere bakıyoruz. İnsanlar araçlarına bindiklerinde otomatik olarak elleri emniyet kemerine gidiyor. Biz de yükselen bir ülke olarak mevcut hali kabul etmemiz mümkün değil. Bu durum bize yakışmıyor. Bu konuyu kısa sürede çözeceğimize inanıyorum."

Trafik polislerinin yazdıkları cezaların can yaktığını ancak kaza nedeniyle ölen ve yaralananların kaybının daha fazla can yaktığını anlatan Özçimen, şunları söyledi: "Çok gelişmiş ülkelerde sürekli kemer takılıyor. Hatta göl kenarına gelince, kaza sonrası boğulma ihtimaline karşın kemer çözülüyor. Bu bilincin bizde de oluşması gerekiyor."

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, iki gün Hükümet Meydanı'nda kalacak araçla görevlilerin okullardaki öğrenci ve sürücü kursundaki kursiyerlere eğitim vereceğini söyledi. Araç tanıtımında Özçimen ile Bayındır'ın yanı sıra gazeteciler ve vatandaşlar da simülasyon aracına bindi. Aracın ters döndüğü sırada sürücü ve yanındakilerin görüntüsü kahkahalara neden oldu.

EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİ SİMÜLASYON ARACIYLA ANLATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2011 Çarşamba 14:29:05
Güncelleme :30 Mart 2011 Çarşamba 18:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?