3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

En kirli hava Bolu'da

Türkiye'de Kasım ayında en yüksek kükürtdioksit ortalaması Bolu'da, partiküler madde (PM10-toz) ortalaması ise Düzce'de gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2009 yılı Kasım ayına ilişkin "hava kalitesi" verilerini açıkladı.

Buna göre, yakıtların doğal olarak yapısında bulunan kükürt bileşiklerinin yanma esnasında açığa çıkmasıyla oluşan kirletici gaz "kükürtdioksit" ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri sırasıyla Bolu, Edirne, Bitlis, Nevşehir ve Yozgat oldu.

Partiküler madde (PM10-toz) ortalamalarının en yüksek belirlendiği il ve ilçe merkezleri de Düzce, Bolu, Çorum, Kütahya ve Denizli şeklinde sıralandı.

2009 yılı Kasım ayında il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, Kısa Vadeli Sınır Değeri ve İlk Seviye Uyarı Eşiği ölçüm yapılan hiçbir istasyonda aşılmadı.

Ancak aynı dönemde Partiküler Madde (PM10-toz) ortalamaları açısından Kısa Vadeli Sınır Değeri ve İlk Seviye Uyarı Eşiği Afyonkarahisar, Balıkesir, Bolu, Çorum, Denizli, Edirne, Isparta, Kütahya, Manisa, Kahramanmaraş(Elbistan), Mardin, Sakarya, Iğdır, Osmaniye ve Düzce'de aşıldığı tespit edildi.
 

AA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2010 Cuma 13:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?