3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

En küçük meclisten ilk oturum

Bolu Belediyesi Çocuk Meclisi ilk oturumunu gerçekleştirdi ve Meclis Başkanını seçti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Kuruluşu’nun 85. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Bolu Belediyesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği halinde kurulan Bolu Belediyesi Çocuk Meclisi ilk oturumunu yaptı.

Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen ilk oturumun açılış konuşmasını Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özbostancı yaptı. Özbostancı, "Sizler bizlerin geleceğisiniz. Bu yüzden gelecekte sizlerin yaşayacağı bu kenti, sizlerin görüşleri ve istekleri doğrultusunda imar edebilmesini de bilmeliyiz. Aynı zamanda gelecekte bu ili sizler yöneteceksiniz. O zaman şimdiden bu çoğulcu yönetim anlayışına sizlerin de katılması gerekiyor" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özbostancı’nın konuşmasının ardından divan heyetinin seçimine geçilirken, daha sonra ise Meclis Başkanlığı seçimleri yapıldı. Divan Heyetinin oldukça başarılı bir oturum yönettiği ilk toplantıda başkan adayları söz alarak meclise kendilerini tanıttılar ve projelerini anlattılar.

Oldukça çekişmeli ve iddialı konuşmaların geçtiği ilk oturumda Meclis Başkanı, yapılan iki tur seçimin ardından belirlenebildi. İlk turda 3 adayın aynı oyu almasının ardından, 2. turda yapılan oylamanın sonunda Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu’ndan Zeynep Demirşen Meclis Başkanlığı’na seçilerek, Bolu Belediyesi Meclis Başkanı oldu.

Meclis Başkanlığı seçimlerinin ardından Meclis Başkan Yardımcılığı’na 100. Yıl İlköğretim Okulu’ndan Harun Uçmak ve Katip Üyelikleri’ne ise Oğuz Canok ile Ayşegül Özyün seçildi. Seçimlerin tamamlanmasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Özbostancı, Bolu Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Zeynep Demirşen’i tebrik ederek görevi devretti. Zeynep Demirşen’in başkanlığında yürütülen ilk oturumda, 7 maddeden oluşan ilk oturum gündemi gereği dilek ve temennilere geçilirken, meclis üyesi öğrencilerin konuşmalarını yapmalarının ardından Bolu Belediyesi Çocuk Meclisi ilk oturumunu tamamladı.

Toplam 34 öğrenciden oluşan Çocuk Meclisi, okulların açık bulunduğu tarihlerde olmak üzere yılda 3 defa toplanacak ve her eğitim-öğretim yılı içinde Meclis Başkanı’nı seçecek.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 16:55:32
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 14:05:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?