3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Ercan: Paçaları tutuştu

HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ BOLU İL BAŞKANI METİN ERCAN:

Hak ve Eşitlik Partisi Bolu İl Başkanı Metin Ercan, Avrupa Konseyi'nin insan hakları komiseri Thomas Hammarberg'in Türkiye'deki azınlıklar raporunda partileriyle ilgili yer alan ifadeleri için "Paçaları tutuştu" dedi.

Hak ve Eşitlik Partisi'nin Türkiye genelinde yürütülen teşkilatlanma çalışmaları devam ediyor. Hak ve Eşitlik Partisi Bolu İl Başkanı Metin Ercan, düzenlediği basın toplantısında, Hammarberg'in Türkiye'deki azınlıklar raporunda Hak ve Eşitlik Partisi'ni AKP Hükümeti'ne şikayet ettiğini belirterek şöyle konuştu: "1 Ekim 2009 tarihli Avrupa Konseyi'nin İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammarberg, Türkiye'deki azınlıklar raporunda partimiz Hak ve Eşitlik Partisi'ni AKP Hükümeti'ne şikayet ediyor ve partimizin ilerlememesi için uyarıyor. Nedeni ise partimizin Avrupa'dan gelen ve Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışan misyonerlik faaliyetlerinde bulunanlara karşı çıktığı içinmiş. Bırakalım beyleri parayla vaatle gençlerimizin kafalarını karıştırıp hıristiyanlaştırsınlar. Sadece bununla da kalmıyorlar, partimizin ana hedefleri de onları telaşlandırmış."

Metin Ercan, Hak ve Eşitlik Partisi olarak siyaseti vatan aşkı olarak bildiklerini söyledi. Avrupa Konseyi'nin sömürgeci komiserinin partinin giderek güçlendiğini görerek telaşa kapılıp hemen rapor hazırlayarak AKP Hükümetine önlem alınması konusunda direktif verdiğini iddia eden Ercan, şunları söyledi: "Bu komiserin daha önceki raporlarından birkaç örnek; Okullarda öğrenci andının okunmasını istememiş. Eleştirmiş. Ne Mutlu Türküm diyene yazılarının ayrımcılık olduğunu yazmış. Terör örgütü propagandasını yapanlar için ceza verilmemesini yazmış. PKK için devlet dışı silahlı güçler demiş, terör örgütü değil. Biz siyaseti vatan aşkı olarak biliriz. Bu ve bunun gibi ülkemizi sömürge gibi gören kişi ve kurumlar bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti 'satılık' değildir. Dışarıdan emir ve komut almaz. Biz yüzyıllardır hür yaşadık, bunun için şehitler verdik. Onurlu millet, başı dik devlet olmanın bedeli ne ise öderiz. Yaşasın vatan, yaşasın Türk milleti."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 17:17:00
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 23:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AliCan IP: 78.50.27.xxx Tarih : 6.01.2010 01:36:54

Bu Adam HEPAR icin bir engeldir. Sacma sapan yazilar yaziyor mesela "Kürtler Türktür" gibi!. Bu Adamin  bu yazilari ile MHP ye daha iyi yakisiyor HEPAR da isi yok