3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Erdoğan muhalefet liderlerine yüklendi

Bolu'da halka hitap eden AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP'nin tapusu Baykal'ın elinde. MHP'nin tapusu Bahçeli'nin elindedir. AK Parti'nin tapusu milletimin elindedir" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hükümet Meydanı'nda binlerce kişiye seslendi. Erdoğan konuşmasına, "Size Diyarbakır'daki, Tekirdağ'daki, Artvin'deki, Rize'deki, Şanlıurfa'daki, Osmaniye'deki, İstanbul'daki kardeşlerimin selamını getirdim" diyerek başladı.


Erdoğan, CHP Lideri Deniz Baykal ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, Türkiye'de Cumhuriyet tarihinde görülmemiş yatırımları 6.5 yıla sığdırdıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Siz bizden dik durmamızı istediniz. Biz de başımızı öne eğmedik. Bu ülkenin, bu milletin başını öne eğmedik, eğdirmedik. Yurt içinde, yurt dışında vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın, kardeşlerimizin başını öne eğdirmedik. Türkiye'nin itibarını büyüttük. Saygınlığını artırdık. Ekonomisini,
demokrasisini daha iyi noktalara taşıdık. Haksızlık karşısında susmadık. Zalimlerin karşısında sessiz kalmadık, mazlumun yanında, haklının yanında onurumuzla, şerefimizle dimdik durduk"


CHP'nin tapusunun Deniz Baykal da, MHP'nin tapusunun Devlet Bahçeli de olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi: "AK Parti'nin tapusu milletimin elindedir. Farkımız bu. Onun için 6.5 yıl boyunca Türkiye'yi dünya devleti, devi haline getirmek için canla başla, gece gündüz çalıştık. Ne diyor muhalefet. Allah aşkına, dillerini görüyorsunuz. Hakaretten başka bir şey var mı?"


Muhalefetin çamur, iftira siyasetinden başka bir şey yapmadığını anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Baykal çıkıyor diyor ki: 'Eğer AK Parti yüzde 52'nin altında kalırsa başarısızdır' Futbol takımı maça çıkarken mağlup olmak için çıkar mı? Galip gelmek için çıkar. Ama zaten Sayın Baykal mağlup olmayı kabul etmiş de şimdi kaç gol yiyeceğini konuşuyor. Yani üç mü, dört mü, beş mi yiyeceğim. 'Ne kadar az gol yersem o kadar lehime' diyor. Böyle bir siyaset anlayışı olur mu?"
"Böyle CHP'ye can kurban" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Yeter ki böyle rakiplerimiz olsun. Onun için durmak yok, yola devam. Biz milletimize hizmette Aşık Veysel'in diliyle uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gece gündüz. Gideceğiz gündüz gece, hiç endişeniz olmasın. Çünkü o ileri devletleri, Atatürk'ün ifadesiyle muasır medeniyetler seviyesinin üstüne inşallah biz çıkaracağız. Bu hedefi yakalayacağız.

Çünkü bu milletin önünde evvel Allah bu dağlar dayanmaz. Bu dağları nasıl delip geçiyorsak,bu yarışta da evvel Allah bunları geçeceğiz. Nasıl oldu bu? Biz Ferhat'ız milletim de Şirin. Biz millete ulaşacağız. Nasıl Bolu Dağı'nı deldiysek, nasıl Ulukışla'nın virajlarını o dağları delerek geçtiysek, nasıl İstanbul'un yedi tepesini delip geçtiysek, delip geçeceğiz. Çünkü bize bu yakışır. Olmaz diye bir şey yok."
Erdoğan, geçmişte Bolu Dağı tüneline patates koymayı ya da doğalgaz pompalamayı konuşanların olduğunu belirterek şunları söyledi: "Biz dedik ki 'Kardeşim, burası ne için yapıldı, virajlardan o trafik cinayetlerinden kurtaralım. Süratle burayı açtık mı, yaptık mı? İş bilenin, kılıç kuşananın. Sene 1993, Bolu Dağı tüneli başladı, böyle kaldı. Bırakıp kaçtılar. Ne hükümetler gitti, hepsi o tünelin içinde kaldı. Siyasiler oraya girdiler, orada kaldılar, çıkamadılar. Ama biz 3 bin 100 metrelik tünele girdikve çıktık. Olay bu."


Kocaeli'de Yuvacık Barajı'nın 4.5 milyar dolara mal olduğunu ifade eden Erdoğan, iki kat büyüklükteki barajı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Yuvacık'tan yüz kat daha ucuza mal ettiğini söyledi.


Şu an böyle birini CHP'nin yine büyükşehir belediye başkan adayı yaptığını anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Ondan sonra sıkılmadan meydanlara çıkıyor, kırtasiyeciden bir kırmızı dosya almış eline onunla dolaşıp duruyor. Sayın Baykal, dosyanın içinde neler var, onu anlat. Dün Çağlayan'da konuşuyor. Dernekler varmış, organizeymiş, şuymuş, buymuş. Sayın Baykal, geç onu geç. Bu ülke hukuk devleti, burası gukuk devleti değil, hukuk devleti. Elinde güvendiğin, inandığın dosya varsa savcıya git.


Niye gitmiyorsun savcıya? Git savcıya, niye gitmiyorsun? Kardeşim bunlar palavracı. Hani Nasrettin Hoca'nın bir olayı var ya. Nasrettin Hoca'ya bir palavracı gelmiş, demiş ki 40, 50, 60 arşın atlarım. Nasrettin Hoca demiş ki 'atla da görelim.' Öyle deyince palavracı, 'Halep'teyken atlıyorum' demiş. Nasrettin Hoca boş durur mu, 'Oğlum' demiş, 'Halep oradaysa arşın burada. Atla da görelim.' Şimdi ben de diyorum ki 'Sayın Baykal, Halep oradaysa arşın Türkiye'nin hukuk devleti. Buyrun. göster, müracaatını yap."

BAHÇELİ'Yİ ELEŞTİRDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi de eleştirerek, "Eğer bunların dedikleri olsaydı, biz MHP'den devraldığımız 23.5 milyar dolarlık IMF borcunu 8 milyar dolara düşürebilir miydik? Ben, 'IMF'den 30 milyar dolar alındı' diyordum. Sayın Bahçeli rahatsız olmuş. 'Biz 30 almadık, 28.5 aldık' diyor. Kabul ettim. Ama bize 23.5 dolar borçla devrettin. Şimdi biz nereye indirdik, 7.8 milyar dolara. Sayın Bahçeli, 16 tane banka, döneminde kapandı, Başbakan yardımcısıydın. Bunun bedeli neydi?


40 milyar dolar. Kim ödedi? Benim çiftçim, köylüm, memurum, işçim ödedi" dedi.
Bunları konuş diye Bahçeli'ye seslenen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Konuş, bunları konuş. Konuşamazlar. Bu dönemde var mı bir tane kapatılan banka. Bakkal dükkanı açar gibi banka açtırmadık. Varsa paran gelirsin, açarsın kardeşim. Paran yoksa kusura bakma, banka açamazsın."
Başbakan Erdoğan, daha sonra Bolu Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz ve ilçe belediye başkanlarını yanına alarak halkı selamladı. Erdoğan daha sonra hava yoluyla Düzce'ye gitti.
 

İha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 16:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?