3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Eski binalar turizme hizmet edecek

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından sayıları belirlenen
tarihi binaların onarımı sürüyor.


Mudurnu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2008 yılında onarılması ve restore edilmesi gereken binaların belirlenerek yenilendiği belirtildi. 2007 yılında Mudurnu Belediyesi tarafından bakanlığa yapılan müracaat sonucu tarihi korumada olan evlerin fotoğrafları ve yapılması gerekli tadilatın nitelikleri ile bir sunum dosyası verildi. Dosyaları inceleyen bakanlık, onayladığı binaların restore çalışmalarını yaparak binaları eski haline kavuşturdu.


Mudurnu Belediye Başkanı Metin Soygür, tarihe önem verdiklerini belirterek, "Bizim tek istediğimiz tarihi ve eski binaların onarılarak ilçedeki turizme hizmet etmesidir. Tadilatı yapılan evler, sahipleri tarafından turizme açılması gerekiyor. Mudurnu'da daha restore edilecek yüzlerce ev var. Biz 4 yıl içerisinde projelerle 100 üzerinde Mudurnu Evi'ni sağlıklaştırdık" dedi.


Çalışmalar sırasında vatandaşların kendilerine yardımcı olduğunu söyleyen Soygür, şöyle konuştu: "Bunu gören vekillerimiz ve bakanlarımız götürdüğümüz projelere sıcak bakıyor. Haftanın bir gününü Ankara'ya ayırıyorum. Bunu sadece bürokrasideki işlemlerin hızlanması yoluyla Mudurnu ilçesine hizmet getirmek için yapıyorum."

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 16:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?