30
Nisan
2024
Salı
BOLU

Eski emektarlar yemekte buluştu

BOLU BELEDİYESİ'NİN ESKİ EMEKTARLARI YEMEKTE BULUŞTU

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz geçmiş yıllarda belediyede çalışan ve emekli olan personeliyle bir araya geldi.

Bolu Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü İmarethane Sosyal Tesisi'ndeki programa Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Başkan Yardımcıları İhsan Ağcan, Emine Davarcıoğlu, Mücahit Engin, daire müdürleri ve emekli belediye personeli ile aileleri katıldı. Bolu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi ile başlayan programda davetliler yıllar sonra mesai arkadaşları ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar. Gösterinin ardından yemeğe geçildi. Yemek sonrası Belediye çalışmaları ile ilgili emekli personele bilgiler veren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bizler geçici olarak görevdeyiz. Ama sizler emekli olduktan sonra bile hala belediyecisiniz. Hepiniz belediyede çalıştığınız dönemde Bolu'ya büyük hizmetler vermiş, emekli olmuş insanlarsınız. Dün içinde bulunduğumuz mekan ilçeler arası terminaldi. Sonradan önüne dükkânlar yapılınca burası boş kalmıştı. Şu anda Türkiye'nin en modern mutfağı oluştu. Bulaşıkhanesi var. Soğuk hava deposu var. Burası sabahtan akşama kadar ihtiyaç sahiplerine ve yaşlılarımıza hizmet vermekte. Burada hayırseverlerimizin desteğiyle günde Bin 500 kişiye yemek veriyoruz" dedi.

Bolu'nun en büyük projesinin Temiz Su projesi olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Şuanda Gölköy'den suyu alıp pompalarla basıyoruz. Buda büyük masraflara yol açıyor. Suyumuzun yüzde 57'si halen kayıp. Şu anda kayıpları azaltmak için içme suyu şebekesini komple yenileyeceğiz. Türkiye'de ve dünyada ilk defa sadece kullanma suyu olarak şebeke çekeceğiz. Geçmişte Sanayi Kavşağı ile Paşaköyü Kavşağı'nı bile yeşillendirememiştik. Şu anda ise Dağkent'ten, Çaydurt'a kadar yeşillendirdik. Buraları yeşillendirmek için suya ihtiyacımız var. Arıtılmış suyumuzu buralara verirsek günah. Onun için Çaygökpınar'daki suyumuzu buralar için kullanacağız. İlk defa bir terminal sahibi olduk" şeklinde konuştu.

Bolu'nun ve dünyanın en önemli probleminin katlı otopark olduğunu ifade eden Yılmaz, "Kent Meydanı'nın altına 1000 araçlık bir katlı otopark gelecek. Belediye'nin arkasındaki Kültür Sitesi'nin ön tarafı pazar yerine kadar dükkan olacak. Onun üstü de Bin 500 araçlık katlı otopark haline dönüştürülecek. Bu devasa projeler hayata geçirilirken bazı kesimler tarafından 'Belediye batıyor' dendi. İlk defa açıklıyorum; belediyemizin sadece sigorta ve vergi borcu vardı. Torba yasası ile birlikte yeni bir yapılandırmaya gidilerek sigorta vergi dairesine borcumuzun olmadığına dair belgeler elimize ulaştı. Belediye artık önümüzdeki günlerde çok daha ciddi projelerin altına imzasını atacak. Hep beraber daha güzel ve modern bir Bolu'da birlikte yaşamak dileğiyle hepinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 29 Mart 2004 yılında göreve gelen ve belediyede 7'inci yılını dolduran Başkan Yılmaz'a, üzerinde 7 adet mum bulunan pasta ile bir sürpriz yapıldı. Sürpriz pastanın ardından belediyeden emekli olan personele katkılarından ötürü Başkan Yılmaz ve başkan yardımcıları tarafından teşekkür belgeleri verildi.

BOLU BELEDİYESİ'NİN ESKİ EMEKTARLARI YEMEKTE BULUŞTU
BOLU BELEDİYESİ'NİN ESKİ EMEKTARLARI YEMEKTE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2011 Çarşamba 15:37:02
Güncelleme :30 Mart 2011 Çarşamba 18:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?