3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Federasyon seçiminin iptali

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, federasyon seçimlerinin iptal edilmesiyle ilgili olarak, "Bu şikayetle ne amaçlandığını anlayabilmek mümkün değil. Bu biraz zaman kaybettirmek ve yıpratmak amaçlı yapılıyor" dedi.


Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) devam eden 10. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi kapsamında düzenlenen konferansa katılan Turgay Demirel, konferans öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara Basketbol Hizmetleri Kulübü (ABK) A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Erçin'in, Basketbol Federasyonu'nun genel kurul için açıkladığı tarihe, özellikle başkan adaylığı için öngörülen sürenin, demokratik ve adil bir seçime uygun olmayacağı iddiasıyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Tahkim
Kurulu'na itirazda bulunmasıyla iptal olan federasyon seçimleriyle ilgili bir soruya Turgay Demirel, "Milli takımlarda yer alan 5 sporcunun belirlenmesi konusunda Basketbol Federasyonu'nda diğer 22 federasyonda olduğu gibi bu milli sporcuların kurayla belirlenmesine karar verilmişti.

Bu sporcuların kurayla değil en üst sıradaki ilk 5 sporcu olarak belirlenmesi konusunda tahkim kurulunun bir kararı oldu. Yönetim kurulumuz tahkim kurulunun bu kararına uygun olarak 24 Ekim'de yapılması gereken genel kurulu 24
Kasım'a erteledi. İşlemler devam ediyor. İlan edildi. Zaten delegeler belirlenmişti. Süreç başlatıldı ve işliyor" dedi.


Turgay Demirel, yapılanların kasıtlı olduğuna inandığını ifade ederek, "Maalesef vakit kaybetmiş oluyoruz. Tabii bu basketbolumuz için önemli bir süreçti. Çünkü 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası ile ilgili önemli toplantıların ve çalışmaların yapıldığı bir sürece denk geldi. Bu şikayette ne amaçlandığını anlayabilmek mümkün değil. Basketbolda 50'den fazla milli olan oyuncuya jübile hakkı veriyoruz. Eskiden Milli takımlarda oynayan yaşlı oyuncuların şimdi oynayan nesil gibi milli olma ihtimali olmuyor. Biz 50'den fazla milli olmuş oyuncu belirlemiştik. Kura çekmiştik. Bu farklı türlü değerlendirildi. Zannediyorum bu önümüzdeki süreçte bizim dediğimiz şekilde uygulanacaktır. Bunlar biraz zaman kaybettirmek ve yıpratmak amaçlı yapılıyor" diye konuştu.


GSGM Tahkim Kurulu, yaptığı toplantısında, Zafer Erçin'in itirazını haklı bularak, Basketbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nun ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi. Turgay Demirel, 2010 yılında Türkiye'de yapılacak olan Dünya Basketbol Şampiyonası'yla ilgili olarak da, "2010 Dünya Basketbol şampiyonası için projelerin başlaması aşamasındayız. Ancak İstanbul'da finallerin oynanacağı yer ile ilgili FIBA heyeti ile görüşmeler neticesinde çalışmalar devam ediyor. 20-21 Kasım tarihlerinde FIBA'nın yönetim kurulu ile toplantımız olacak. Hem organizasyon çalışmaları devam ediyor hem de salonla ilgili sorunları çözüyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 10:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?