3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Fizyoterapistler'den Vali'ye ziyaret

Bolu'da görev yapan fizyoterapistler, 8 Eylül Dünya Fizyoterapi Günü münasebetiyle Vali Halil İbrahim Akpınar'ı makamında ziyaret etti.


Fizyoterapistler, ziyarette Vali Halil Akpınar'la bir süre sohbet etti. Günümüzde fizyoterapinin kavramının çok daha önemli bir hal aldığını vurgulayan fizyoterapi uzmanları, Bolu'nun fizik tedavi konusunda ülke genelinde çok iyi bir yerde olduğunu da belirtti. Fizyoterapistler adına açıklama yapan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Şebnem Avcı, "Fizyoterapistler hareket ve fonksiyon için insanların yeteneklerini geliştiren ve sürdürülmesini sağlayan uzmanlardır.

Fizyoterapistler ağrı, hastalık, beceri kaybı, spor ve işle ilgili travmalar, yaşlanma ve uzun süreli hareketsiz kalma gibi nedenlerle oluşan birçok problemi önlemeye çalışır ve gerekli hallerde bu problemlerin çözümüne yönelik tedavi hizmetinin kendileri ile ilgili kısmının sunumunda görev alırlar.

Fizyoterapistler hastaneler, sağlık merkezleri, spor merkezleri, eğitim ve araştırma merkezleri özel eğitim merkezleri, huzurevleri, ve toplum sağlığı merkezlerinde kanserden yaralanmalara, felçlerden, by-pass cerrahisi sonrası yapılacak tedavi ve rehabilitasyon alanlarına kadar geniş bir yelpazede mesleklerini icra etmektedirler" ifade etti. Vali Halil İbrahim Akpınar ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, fizyoterapistlere görevlerinde başarılar diledi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 20:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?