3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Fransız çevreciler Mudurnu'da

Dünyadaki ekolojik bozulmaya dikkat çekmek için Fransa'dan yürümeye başlayan 3 Fransız genç Bolu'nun Mudurnu ilçesine geldi.


Thirerry Montaner, Sylvain Alleg ve Killian Blais isimli Fransız gençler, dünyadaki çevresel ekolojik bozulmaya dikkat çekmek için 5 ay önce Fransa'dan yola çıktı. Üç kişiden oluşan ekip Bolu'nun Mudurnu ilçesine geldi.

Çevre kirliliği ve ekolojik bozulmaya dikkat çekmek için yürüyüş yapan çevreciler, çevre hassasiyetini bütün dünyaya yaymak istediklerini söyledi. Thirerry Montaner, özellikle 60'lı yıllardan sonra sanayisi gelişmiş ülkelerde önemli boyutlara ulaşan ekolojik bozukluğun gelişmekte olan ülkelerde devam ettiğini belirterek "7 milyara yaklaşan dünya nüfusuna hergün 250 bin, her yıl 93 milyon kişi katılıyor.

Yapılan hesaplarda bu rakamın 2010 yılında iki katına çıkacağı görülüyor. Bu şartlarda hızla artan dünya nüfusunun doğal kaynaklar üzerinde ne kadar büyük bir baskı oluşturduğunu tahmin etmek zor. Hava, su ve toprak kirliliğinin sürdüğü dünyada biz de elimizden geleni yapmak istedik" dedi.
Fransız çevreciler Mudurnu'nun tarihi mekanlarını gezdikten sonra ilçeden ayrıldı.

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 19:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?