3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

G.Kore'den Başkana mektup var

Güney Kore Donghae Belediye Başkanı Hakgi Kim, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a "Kardeş Şehir İlişkisi" hakkında bir mektup gönderdi.


Turizm kenti olma yolunda ilerleyen Bolu'yla kardeş şehir olmak istediklerini belirten Güney Kore Donghae Belediye Başkanı Kim, mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Her iki belediye için de değerli olacağını düşündüğümüz, aramızda kurulacak olan ilişkiye teşekkür ederiz. Sizin göndermiş olduğunuz 'Donghae Belediyesi ile Kardeş Şehir İlişkisi Kurulma Kararı' yazınızı inceledik. Bizim şehrimizde Şubat ayında Bolu Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi kurulma teklifini Donghae Belediye Meclisi'nin
toplantısında anlatarak aktif halinde geliştireceğiz. Güney Kore ve Türkiye arasındaki tarihe, Kore Savaşı'na dayanan ve 2002 yılındaki Dünya Kupası'nda da devam eden kardeş millet olarak yakınlığımızı ve kurulan samimi ilişkimizi, iki şehir olarak da devam ettireceğiz." Kısa zamanda güzel doğası, yeşil çevresi ve ormanı olan Bolu'yu ziyaret etmeyi umduğunu anlatan Hakgi Kim, mektubunu şöyle sürdürdü: "Hem de iki şehrimizde de başlayacak olan kardeşlik ilişkimiz hakkında konuşmak istiyorum. Son olarak, Donghae Belediyesi'nin ve Bolu Belediyesi'nin kardeşlik ilişkisini ve iş birliğini daha da güçlendirmek isteyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve ilgili olanlara hayırlı, başarılı ve devamlı olması dileğiyle."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 16:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?