19
Nisan
2024
Cuma
BOLU

Geceyarısı büyük soygun

Bolu'da, gece bir kuyumcu dükkanının kepenklerini keserek camı kıran hırsızlar, raftaki altınları alarak kayıplara karıştı.

Olay, gece saat 02: 30 sıralarında, Yukarı Çarşı Mahallesi'nde bir kuyumcu dükkanında meydana geldi. Kuyumcu Tahsin İraz, dün akşam saatlerinde mesaisini tamamlayarak dükkanını kapatıp evine gitti. Gece saatlerinde Yukarı Çarşı'da devriye atan polisler, kuyumcu dükkanının kepenklerinin açık ve camlarının kırık olduğunu fark etti. İşyeri sahibini telefonla arayan polis ekipleri, dükkana gelmesini istedi. Saat 04: 30 sıralarında dükkanına gelen Tahsin İraz, vitrinde bıraktığı altınların çalındığını fark etti. Bunun üzerine olay yeri inceleme ekipleri çağırıldı.

İddiaya göre, kapının alarmının çalacağını düşünen hırsızlar, camı kırarak içeriye girmeden raftaki altınları aldı. Sadece kapının açılmasına duyarlı olan alarm sistemi devreye girmedi. Yapılan ilk incelemelerde hırsızların güvenlik kamerasına yakalanmadığı görüldü. Olayı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin sadece soygunun yapıldığı kuyumcu dükkanı değil çevredeki dükkanların güvenlik kameralarını da inceleyerek kuyumcuya girdikleri düşünülüyor.

Hırsızlık olayı sonrası İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da kuyumcu dükkanına gelerek işyeri sahibiyle konuştu. Olayın gece 02: 30 da yaşandığını söyleyen kuyumcu Tahsin İraz, şöyle konuştu: "Polisler fark etmiş. Önce kepenkleri kesmişler daha sonra camı kırarak raftaki altınları almışlar. Bende gece 04.00 sıralarında polisler arayınca dükkana geldim."

Yaşanan büyük soygun sonrası zararın henüz tespit edilemediği belirtildi. Asayiş ekipleri hırsızların peşine düştü

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2013 Salı 16:15:51
Güncelleme :20 Mart 2013 Çarşamba 14:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?