6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve Sivil Savunma İl Müdürlüğü ekipleri tarafından üniversitenin Gölköy Kampusu'nda bulunan yurtlarda gerçekleştirilen deprem tatbikatı, gerçeğini aratmadı.
 
Gece yarısı yapılan tatbikat AİBÜ'nün kampusunda bulunan yurtlarında gerçekleştirildi. "Deprem var" anonsu ile yurtlar boşaltılmaya başladı. Kapı ve camların kırıldığı, yaralıların sedye ile taşındığı tatbikatta, üniversite öğrencilerinin yaşadığı panik depremi hatırlattı. Erkek ve kız öğrencilerin kaldığı yurtların boşaltılmasından sonra sivil savunma ekipleri bina içersinde mahsur kalan öğrencileri kurtardı. Yaralı kurtarılan öğrenciler, ambulanslara bindirildi. Deprem tatbikatının önemli olduğunu ve önemsenmesi gerektiğini ifade eden öğrenciler, "Deprem bir gerçek. Bolu deprem bölgesinde olduğu için hazırlıklı olmalıyız. Yapılan bu tatbikat gerçeği aratmadı, ancak deprem anında bu kadar dikkatli olamıyoruz. Önemli olan deprem olduğu zaman bunları başarabilmek" dedi.
 
AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç ise tatbikatların düzenli olarak devam ettirileceğini söyledi. Kılıç, "Tatbikat, eksikleri görmemiz açısından faydalı oldu. Deprem anında ne yapmamız gerektiği konusunda bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum. Öğrencilerim sakin davrandı ve söylenenleri aynen yerine getirdi" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 06:32:46
Güncelleme :8 Aralık 2006 Cuma 10:16:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?