3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Gerçeker'den kredi kartı uyarısı

Yargıtay Başkanı Hasar Gerçeker, "Hızla gelişen zamanın gerekleri karşısında sık sık değişen bankacılık mevzuatının düzenlenmesinde çok özen gösterilmesi gerekmektedir" dedi.

Abant'ta bulunan Abant Palace Otel'de Yargıtay Başkanlığı ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) işbirliği ile düzenlenen "Güncel Hukuki Sorunlar" konulu seminere çok sayıda hukukçu katıldı. Seminerde konuşan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, konuşmasında kredi kartlarının kullanımı ve bankacılık mevzuatının düzenlenmesinde çok özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Hasan Gerçeker, Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsederek başladığı konuşmasında, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti kurarak yeniden var ettiği ülkemizde, bankacılığa atfettiği önem bu sektöre ne denli gereksinim olduğunun da açık bir göstergesidir. Nitekim gelişen Dünya konjöktörü bunu doğrulamıştır" dedi.
Dünya'yı etkisi altına alan ekonomik krize değinen Gerçeker, "Bugün tüm Dünya'yı kasıp kavuran ve kaçınılmaz olarak da ülkemizi de içine alan ekonomik kriz özellikle finans ve bankacılık sektörünü büyük ölçüde etkilemiş bulunduğundan konunun önemi daha da artmış durumdadır" diye konuştu.

Tüketici kredileri ve kredi kartlarının düzenli kullanılması gerektiğine değinen Gerçeker sözlerine şöyle devam etti; "Toplumu yakında ilgilendiren, modern yaşamda çok büyük kolaylıklar sağlayan ancak bunun yanında doğru, sağlıklı ve gerçekçi kullanılmadığında çok büyük sorunlar yaratan, tüketici kredileri kredi kartları ve elektronik bankacılık konularının tartışılıp değerlendirilmesi, buradan çıkacak sonuçları kamuoyuna aktarılması sorunun çözümüne büyük ölçüde katkıda bulunacaktır. Bilinçsiz kredi kartı kullanımının tüketici kredisi kullanımının çok büyük sorunlar yarattığı dramatik olaylara neden olduğu da bilinen bir gerçektir. Buda olayın sosyal boyutudur."

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, bankaları dolandırıcılara karşı da uyardı. Bankacılık işlemlerinin hayatın her alanına girdiğini belirten Gerçeker, "Günümüzün gelişen teknolojisinde, elektronik bankacılığın büyük fayda sağladığı kuşkusuzdur. Evimizden, işyerimizden, hatta yolda hareket halinde iken bile bankacılık işlemlerini yapabilmemiz çok önemli bir kolaylıktır. Buna karşın riski de bulunduğundan bilinçli olmak gerekmektedir. Bu konuda teknolojik önlemleri almak bankaların görevidir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 11:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?