3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Gerede'de keneye savaş açıldı

Bolu'nun Gerede İlçesi Kaymakamı Mustafa Masatlı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili mücadelenin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.
Gerede Kaymakamı Mustafa Masatlı kene ile mücadeley devam ettiklerini belirterek, ''İlçemizde KKKA hastalığı mikrobunu taşıyan kenelerin mevcut olduğu, özellikle geçmiş yıllarda bu hastalık nedeni ile bazı vatandaşlarımızı kaybetmemiz ve birçok vatandaşımızın tedavi görmesi nedeni ile sabittir. Dolayısıyla KKKA hastalığı ile mücadele ilçemiz açısından büyük önem taşımaktadır" dedi.


Özellikle havaların ısınmaya başlaması ile birlikte kenelerin aktif hale geçtiğini kaydeden Masatlı şöyle konuştu; "Kenelerle mücadelede bu dönem oldukça önemlidir. Bu amaçla ilk uygulama İlçe Tarım Müdürlüğümüzce yapılmış ve bitirilmiştir.

 Bu dönemde yapılan mücadelede toplam 19 bin 312 büyükbaş hayvana kene ilacı uygulanmış, bu uygulamada 500 litre Flumetrin etkili akarisit kullanılmıştır. İlçemizde kene ile mücadele önceki yıl olduğu gibi 3-4 uygulama ile sürdürülecektir."
 

İha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 18:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?