30
Nisan
2024
Salı
BOLU

GMYO deri ayakkabı üretti

GMYO DERİ AYAKKABI ÜRETTİ

Bolu'nun Gerede İlçesinde bulunan AİBÜ Gerede Meslek Yüksekokulu öğrencileri, ürettikleri deri ayakkabılarını görücüye çıkardı.

Gerede Meslek Yüksekokulu'nun 'Deriden' isimli sergisinde, sadece deriye motif verilerek yapılan tabloların yanı sıra Ayakkabı-Saraciye Tasarımı ve Üretimi Programı öğrencileri tarafından yapılan ayakkabı ile çantalar da sergide yer aldı. Özellikle sergilenen ayakkabılar, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt'un dikkatini çekti. Taban hariç deri ve deri üzerindeki motifleri, Gerede Meslek Yüksekokulu'nda üretilen ayakkabıları kontrol eden Kaymakam Yurt, ayakkabının Gerede Meslek Yüksekokulu'nda yapılıyor olmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

İleride Gerede'ye deri ayakkabı fabrikası kurulması durumunda eleman eksiği yaşanmayacağını söyleyen Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, şöyle konuştu: "Gerede Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören Ayakkabı-Saraciye Tasarımı ve Üretimi Programı öğrencilerinin ayakkabı üretiyor olması önemli. Bu olay ilerleyen yıllarda Gerede'ye ayakkabı fabrikası kurulmak istenildiğinde ara eleman sıkıntısının yaşanmaması anlamına geliyor. Üniversite öğrencilerinin ayakkabı konusunda Gerede Meslek Yüksekokulu'nda eğitim görmesi, ham derinin merkezi Gerede'de ayakkabı fabrikasının kurulmasında büyük etki edecektir kanaatindeyim."

Kaymakam Yurt'un ardından konuşan Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Allar ise girişimci faktörünün önemine vurgu yaptı. Allar, ayakkabıcılık, ham derinin işlenmesinden öte çok farklı bir sektör olduğunu belirterek şunları söyledi: "Deri sektöründeki işadamlarımızın şu anki düşünceleri, bilmedikleri bir sektöre geçmek istemiyorlar. Bunun için ham derinin merkezine ayakkabı fabrikasının kurulması için girişimcileri Gerede'ye çekmemiz gerekiyor."

GMYO DERİ AYAKKABI ÜRETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2011 Çarşamba 14:43:03
Güncelleme :21 Nisan 2011 Perşembe 18:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?