3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Gölcük'te kış güzelliği

Bolu'nun çam ağaçlarının arasında saklı doğa harikası Gölcük Gölü dondu. Buz tutan göl, doğal güzellikleri ile Gölcük Tabiat Parkı'na ayrı bir renk kattı. Karlarla kaplı alanda, gölden yansıyan gümüşi mavilik parka gelenleri şaşırtıyor.

Günübirlik gezi için Gölcük Tabiat Parkı'na gelen çok sayıda kişi, gölün çevresindeki yürüyüş yolunda manzaranın keyfini çıkarıyor. Çoğunluğu Ankara ve İstanbul'dan gelen tatilciler, yoğun çalışma temposunu ve iş stresini Gölcük Tabiat Parkı'nda kar üstünde mangal yaparak, kar topu oynayarak ve buz tutan gölün çevresinde yürüyüş yaparak atıyor.

Gölcük Tabiat Parkı'nın sunduğu doğal güzelliğe hayran kaldıklarını ifade eden tatilcilerden bir kısmı bölgeye ilk kez geldiklerini belirterek, "Buraya gelen arkadaşlarımızdan güzelliğini duymuştuk, ama bu kadar güzel olabileceğini tahmin edememiştik. İnsanın, gördüğü manzara karşısında dili tutuluyor. Böyle yerlerimizin kıymetini bilmeliyiz ve bu güzellikleri çocuklarımıza bırakmalıyız; doğa katliamı yaparak bu değerleri yok etmemeli, doğaya sahip çıkmalıyız." şeklinde konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 23:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?