3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Gölköy gölü çekildi

Bolu'da bulunan Gölköy Gölü, yaz ayı boyunca beklenen yağışı alamayınca 100 metre çekildi.

Balıkçılar göletin susuzluğundan şikayet ederek, "Yıllardır balık tuttuğumuz göl şimdilerde kurumaya başladı" dediler.
Yaz aylarının kurak geçmesi Bolu'da bulunan göl ve dereleri olumsuz yönde etkiledi. Yağış sıkıntısı çeken Bolu'da Gölköy Gölü, yeterince yağış alamadığı için 100 metre çekildi.

Vatandaşların yaz ve kış aylarında boş vakitlerini değerlendirmek için gittiği Gölköy Gölü kurumaya başlarken, özellikle son iki gündür aralıksız yağan yoğun yağmur yağışının etki etmediği Gölköy Gölü'nde balıkçılar da endişelenmeye başladı.
Önceden aileleriyle ve arkadaşlarıyla birlikte Gölköy'e giderek balık tuttuklarını belirten vatandaşlar da, gölün durumuna üzüldüklerini bildirdi. Ülkemizin birçok yerinde insanların su sıkıntısı çektiğini belirten bir vatandaş, "Gölköy Gölü de aynı manzaralarla karşı karşıya geldi. Su 100 metre içeriye çekilmiş. Önceden ailemizle ve arkadaşlarla buraya balık tutmaya geliyorduk. Gölde su miktarı azaldığı için oksijende azalıyor ve suda yaşayan canlılar ölümle burun buruna geliyor. Ancak görünen o ki Gölköy Gölü'nün durumu içi açıcı değil" dedi.


Bolu DSİ 53.Şube Müdürü Sabahattin Çapkınoğlu, meteoroloji yetkililerinin son iki gün boyunca kuvvetli yağışların yaşanacağını belirttiklerini söyleyerek, metrekareye 21 ila 50 milim arası yağmur damlası düşebileceğini ifade etti. Gölköy barajında bulunan 32 milyon metreküp suyun 24 milyon metreküpünü kullandıklarını söyleyen Çapkınoğlu, şöyle konuştu: "8 milyon metreküp suyumuz kaldı. Artık önümüzdeki günlerde gölümüzün dolmasını bekleyeceğiz. Gölköy'ün suyunu kullanmayacağız. Yağışların genelde şehir
merkezinde akıp gitmesi ve doğada toprağı yeterince doyurmaması su sıkıntısına neden oluyor."

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 17:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?