3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Güler’den 'A' sınıfı beyaz eşya tavsiyesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Hilmi Güler, doğalgaz şehir içi dağıtım hattı bağlantı töreni için geldiği Bolu'da vatandaşlara klima uyarısında bulunarak, "Vatandaşlarımız klima kullanırken dikkatli olmalı. Ama yaşam kalitesinden feragat etmeden" dedi.

Bolu Valiliği'ni ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Hilmi Güler, bir gazetecinin, "Yaz aylarında klima kullanımı enerjiyi nasıl etkiliyor" sorusuna, "Şimdi dikkat ederseniz en sıcak günlerimizi yaşıyoruz. Türkiye ortalamasının üzerinde sıcaklık yaşanıyor. Ama çok şükür aldığımız önlemlerle sıkıntıları önlüyoruz. Büyüyen bir Türkiye var. Çok şükür elektrik ihtiyacını, ihracat ve turizm ihtiyacını karşılıyoruz. Vatandaşlarımıza klima ve beyaz eşya kullanımı konusunda sadece bir şey söylemek istiyorum. Kendilerinden A ve A-plus formatını kullanırlarsa bizim için daha iyi olacaktır. Çünkü, en verimli çalışanlar onlar" dedi.

Bakan Güler, sözlerine şöyle devam etti: "Enerji bakımında verimsiz olan beyaz eşyaları kullanmamalarını tavsiye ediyoruz. Şimdi onlar ucuz gibi görünüyor. Ancak, astarı yüzünden pahalı olur. Dolayısıyla yerli kaynaklarımızın verimli olanlarını kullanmak lazım. Çünkü, bunun karşılığında suyumuzu kullanıyoruz. Kendi kaynaklarımızı kullanıyoruz. Bunları verimli kullanırsak geleceğimiz için iyi olur. Ama yaşam kalitesinden feragat etmeden bunları yapmalıyız."

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 20:53:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?