3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Güpegündüz kuyumcu soydular!

BOLU'DA GÜPEGÜNDÜZ KUYUMCU SOYDULAR

Bolu'da kolye almak istediklerini söyleyerek kuyumcuya giren 3 kişi 8 bin TL değerindeki altın bileklikleri çalarak kayıplara karışırken, hırsızlık olayı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, akşam saatlerine doğru İzzet Baysal Caddesi Tabaklar Mahallesi üzerinde bulanan Aygündüz Kuyumculuk'ta meydana geldi. Orta yaşlarda 3 şahıs, kolye almak istediklerini söyleyerek kuyumcu dükkanına girdi. Şahıslardan ikisi kasada duran işletme sahibinden üzerinde dua yazılı kolyelerden istedi. Bu sırada şahıslardan biri de yan tarafta bulunan reyonlarda bileklikleri incelemeye başladı. 3 şahıstan ikisi dükkan sahibini oyalarken, diğer şahıs ise yan tarafta bulunan altın bileklikleri reyondan alarakcebine attı. Şahıslar hırsızlık olayını gerçekleştirdikten sonra hiçbir şey olmamış gibi dükkandan ayrıldılar. Bilekliklerin çalındığını yarım saat sonra fark eden işletme sahibi hemen polise haber verdi.

Aygündüz Kuyumculuk'un sahibi Cemalettin Aygündüz, 30 yaş civarında olan 3 kişinin kolye almak amacıyla dükkana geldiklerini ve giyimleri normal olduğu için şüphelenmediğini söyledi. Şahısların kendisini şüphelendirecek hiçbir harekette bulunmadıklarını belirten Aygündüz, "Orta yaşlarda 3 kişiydiler. Üzerinde Ayet-el Kürsi duası olan kolye sordular. Ben de '5-6 tane var' dedim. Eşim vitrinden tabla çıkarttı. Onlara bakıyorlardı. Arkada oturan bir tanesi, 'Ağabey, illa gel sen bak, eski yazıdan biz anlamayız' dedi. Erzurumlu olduklarını, İstanbul ve Bolu'ya mal getirdiklerini söylediler. Samimi davranıyorlardı. 'İlla sen beğeniver' diyerek sürekli olarak ikisi beni yanına almaya çalışıyordu. Bir tane kolye beğendiler. Ardından bana 'Bir tane de zincir beğeniver' dediler. Bir tanesi, 'Biz seni çok sevdik, bir adres verelim, gelirseniz uğrarsınız' dedi. Hanım kağıt kalem verdi. Bu kişi adres yazmaya başladı. Bu esnada öbürleri beni 'Bu zincir mi olsun, şu zincir mi olsun' diyerek yanlarına çağırdı.

Bunlar oyalama taktiğiymiş. O süre içerisinde adres yazan kişi kolunu sokarak yaklaşık 8 bin lira civarındaki altını alarak cebine koymuş. Ayrıca kolyeyi alarak çıktılar. Biz hırsızlık olduğunu sonradan anladık, şikayetçi olduk" dedi.

Hırsız olayı saniye saniye güvenlik kamerasına yansırken, polis ekipleri de alınan parmak izlerinin ardından hırsızları yakalamak için soruşturma başlattı.

BOLU'DA GÜPEGÜNDÜZ KUYUMCU SOYDULAR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 18:54:02
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 21:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?