3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Hain saldırıya tepki!

GEMİLERE SALDIRININ ARDINDAN

Filistin'e yardım götürmek üzere yola çıkan gemilere yapılan saldırıyı, Bolulu yardımseverlerin aileleri protesto etti.

Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'ne İsrail askerleri tarafından yapılan saldırı Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Boluluları da sokağa döktü. Sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerden oluşan grup Kardelen Meydanı'nda toplandı. Ellerinde Filistin bayraklarıyla hain saldırıyı kınayan topluluk "Kahrolsun İsrail", "Filistin'e selam direnişe devam" sloganları atarak İsrail'i protesto etti. İHH'nın gönüllüsü olarak yardım gemisiyle yola çıkan Bolulular Fethi Sarımsakçı ve Sabri Türk'ten

haber alınamaması ailelerini endişelendiriyor. Fethi Sarımsakçı'nın eşi Firdevs ve kardeşi Tuğba Sarımsakçı'yla birlikte eniştesi Erhan Karakaş gözyaşlarına boğuldu. Gönüllü olarak çıktıkları yolda eşinden haber alamadığı için hayatından endişe ettiğini söyleyen Firdevs Sarımsakçı, "Onu en son televizyon kanallarında gördük. Daha sonra hiç haber alamadık. Hayatından endişe ediyoruz. Bize bir an önce bilgi versinler" dedi.

Fethi Sarımsakçı'nın kardeşi Tuğba'nın konuşması sırasında gözyaşları sel oldu. Sadece kendi ağabeyinin değil birçok kişinin ağabeyinden habersiz kaldığını belirten Tuğba Sarımsakçı, şöyle konuştu: "Hain saldırıyı kınıyoruz. Sadece benim ağabeyim değil herkesin ağabeyi var. Kendi hayatından şüphe ediyoruz. O Gazze'ye büyük bir aşkla gitti. Aynı aşkla geri gelmesini bekliyoruz. Türkiye'ye sesleniyorum. Ne olur onlar sağ salim geri gelsin. Bir haber istiyoruz."

İsrail'i katil ilan eden gurup olaysız dağıldı.

GEMİLERE SALDIRININ ARDINDAN
GEMİLERE SALDIRININ ARDINDAN
GEMİLERE SALDIRININ ARDINDAN
GEMİLERE SALDIRININ ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 16:26:01
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 17:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?