3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Hayatı 45 bin euro'ya bağlı

HAYATI 45 BİN EURO'YA BAĞLI

Bolu'da, dört yıldır ilaç tedavisi gören lösemi hastası Bora Bektaş'ın (7) evini ziyaret eden Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, hayırseverlerden yardım istedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, lösemi hastası olan 7 yaşındaki Bora Bektaş'ı evinde ziyaret etti. 4 yıldır ilaç tedavisi gören Bora Bektaş için Almanya'dan uygun ilik bulundu.

Ümidini hiç yitirmeyen Bektaş ailesi, şimdi ilik nakli için gereken 45 Euro'yu bulabilmek için Bolulu hayırseverlerden yardım bekliyor. Belediye olarak Bora Bektaş'ın sağlığına kavuşabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Yılmaz, bunun vicdani bir sorumluluk olduğunu söyledi.

Anne Betül Bektaş da, oğlunun iyileşebilmesi için gerekli iliğin bulunacağına yönelik umutlarını hiç yitirmediklerini söyledi. Almanya'dan uygun ilik bulunduğunu ve naklin İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleşebileceğini belirten anne Betül Bektaş, şöyle konuştu: "Ancak nakil için 45 bin Euro gerektiğini öğrendiğimizde elimiz kolumuz bağlandı. Eşim TIR şoförü olarak çalışıyor ve aldığı maaşla bu bedeli ödememiz mümkün değil. Hayırsever vatandaşların çocuğuma yardım ellerini uzatmalarını istiyorum."

Bora'nın tedavi görmesi ve iyileşebilmesi için Başkan Yılmaz'dan yardım isteyen Betül Bektaş, sözlerine şöyle devam etti: "Çocuğum dört yıldır ilaç tedavisi görüyor ancak sağlığına kavuşabilmesi için bütün doktorlar Bora'ya ilik nakli yapılması gerektiğini söyledi. Uzun bir süredir oğlumun iyileşebilmesi için uygun iliğin bulunmasını bekledik. Hiçbir zaman ümidimizi kaybetmedik ama evladımın hastalığına yüreğim dayanmıyor. Onun iyileşmesi ve tekrar gülüp oynayabileceği günün hayaliyle yaşıyoruz."

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a torunu Boran'ın durumu ile ilgili bilgi veren Şaduman Akduman da, "LÖSEV'den aldığımız yardımın arkası gelmedi. Şu an hiçbir yerden yardım alamıyoruz. Torunumun ilaç paralarını ve muayene giderlerini karşılamakta güçlük çekiyoruz. Senden yardım istiyoruz başkanım. Torunumu kurtar" diye konuştu.

YARDIM ŞART

Bora'ya uygun iliğin nakli için ciddi miktarda paraya ihtiyaç olduğunu belirten Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, "Bu süreçte Bora'nın ve ailesinin desteğe ihtiyacı olacak. Aile de sadece Bora'nın babası çalışıyor. Bora'nın tedavi giderlerini babanın aldığı maaşla karşılama imkanı yok. Biz de bu ziyaretimiz sonrası devletin yapabileceği yardımları öğrenmeye çalışacağız, diğer taraftan da hayırsever Bolulu vatandaşlarımızın yardımlarını bekleyeceğiz" dedi. Bu evladımızı sağlığına kavuşturmak için

elden gelen gayreti göstereceklerini anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu bizim için vicdani bir sorumluluk. Bugüne kadar başlatılan yardım çalışmalarında tüm imkanlarını seferber eden Bolulular, bu evladımızın da sağlığına kavuşmasına destek olacaklardır. Bizlerde belediye olarak gücümüz yettiğince bu evladımızın yanında olacağız."

HAYATI 45 BİN EURO'YA BAĞLI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 18:04:03
Güncelleme :21 Ağustos 2010 Cumartesi 21:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?