3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Hemşire virüsü hastadan kapmış

Sağlık Bakanlığı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına bağlı olarak hayatını kaybeden Hemşire Arzu Öğen'in aynı hastalık nedeniyle tedavi gören bir hastanın çıkartıları ile temasta bulunduğu ve virüsü de bu yolla almış olabileceği kanaatine varıldığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, hemşire Arzu Öğen'in Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde KKKA hastalığına bağlı olarak hayatını kaybetmesinin ardından, enfeksiyon hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Öğretim Üyeleri ve Sağlık Bakanlığı uzmanlarından oluşan heyetin, Öğen'in görev yaptığı Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi'ndeki incelemelerini tamamladığı belirtildi.

Açıklamada, incelemeler sonucuna Öğen'in görev yaptığı Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji servisinde yatarak tedavi gören ve daha sonra yapılan tetkiklerde KKKA tanısı konulan hastanın 9-11 ve 13 Temmuz tarihlerinde takip ve tedavisinde görev yaptığının belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi: “Kayıtlar incelendiğinde bu hastanın aktif kanamasının olmadığı, ancak kusmasının olduğu tespit edilmiştir. Hayatını kaybeden hemşiremizin söz konusu bu hastanın çıkartıları ile temasta bulunduğu ve KKKA virüsünü de bu yolla almış olabileceği kanaatine varılmıştır.”

AA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 12:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?