3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Hindi satışları arttı

HİNDİ SATIŞLARI HER YIL YÜZDE 20 ARTIŞ GÖSTERİYOR

Bolca Hindi Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Erbayram, yılbaşı öncesi hindi satışlarının arttığını söyleyerek, "Her yıl yüzde 20 civarında büyüme yapıyoruz" dedi.

Türkiye'nin önemli ölçüde beyaz et ihtiyacını karşılayan Bolu'da, hindi üretici firmaları da yılbaşı hazırlıklarını sürdürüyor. Hindi üretiminin zirvedeki ismi Bolca Hindi Fabrikası, her yıl olduğu gibi bu yılbaşı öncesi de satışlarda artış yaşıyor. Şu ana kadar 100 bin adet hindi kapasitesine ulaşan Bolca Hindi Fabrikası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Erbayram, "Hindi etinin ciddi bölümü kırmızı et. İki yıldır sadece yılbaşında olsa bile sene içine yayıldı. Özellikle biz her yıl yüzde 20 civarında büyüme yapıyoruz. Bu yıl hindi adetimiz 100 bin kapasiteye ulaştı. Talepler geldi ve neredeyse yetmeyecek. Ancak bu şunu ifade ediyor. Türk toplumu gün geçtikçe bu ekonomik ete kıymet veriyor. Mutfağını bununla zenginleştiriyor. Henüz çok ciddi ihracat konusu olmadı. Yurt dışına kanatlı et ihracatı henüz tam açılmadı. Ancak, bir miktar Irak'a, Azerbaycan'a var" dedi.

Hindilerin ortalama ağırlığının 4-5 kilo olduğunu söyleyen Erbayram, şunları söyledi: "Hindi eti işlendikten sonra bazı kanat uçları kalıyor. Bunlar bir Hollanda firması üzerinden Afrika'ya gönderiliyor. Her yıl 5-10 TIR gönderiyoruz. Sadece yılbaşına özel değil yıl içerisinde de hindi eti üretimi yapıyoruz. Reyonlarda görebilirsiniz. Belki marketlerde parçalanmış olduğu için az görünüyor olabilir ancak yılbaşında bütün gidiyor. Özel yemleme yapıyoruz. Hayvanları 4-5 kilodan yukarıya çıkarmak istemiyoruz."

Hindi etinin sadece yılbaşında değil yıl içine de yayıldığını söyleyen Şerafettin Erbayram, sözlerine şöyle devam etti: "Yılbaşında hindi talebi yüksek oluyor. Ama yılbaşında sattığımız hindinin 1,5 katını Temmuz'da satıyoruz. Yıl içerisine dağılım oldu ama arada fark var. Yıl içinde giden hindi direk mutfağa ve toplu tüketimlere gidiyor. Çünkü, hindi eti gün geçtikçe ekonomideki yerini ispat etti."

HİNDİ SATIŞLARI HER YIL YÜZDE 20 ARTIŞ GÖSTERİYOR
HİNDİ SATIŞLARI HER YIL YÜZDE 20 ARTIŞ GÖSTERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2010 Çarşamba 14:17:03
Güncelleme :23 Aralık 2010 Perşembe 15:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?