3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Hırsızlar kameralara yakalandı

Bolu'da, bir giyim mağazasına müşteri gibi giren iki bayan, reyonlarda beğendikleri eşyaları çalarken güvenlik kameralarına yakalandı.


İzzet Baysal Caddesi'nde bir giyim mağazasında yaşanan hırsızlık olayı akıllara durgunluk verdi. Alış veriş yapmaya geldikleri bahanesiyle mağazaya giren iki bayan, reyonlardaki ürünleri didik didik incelemeye başladı. Uzun süre eşyalara bakan bayanlar daha sonra hırsızlık olayını gerçekleştirmek üzere işe koyuldu. Bayanlardan bir tanesi mağazada çalışan işçileri oyalarken diğeri kasanın yanında bulunan reyonların arasına girerek beğendiği eşyaları çantasına doldurdu. Bu sırada kayıtta olan güvenlik
kamerası, bayanların işlediği suçu saniye saniye kaydetti.


Yaşanan hırsızlık olayını kamera kayıtlarına bakarak bir gün sonra fark ettiklerini söyleyen mağaza sahibi Hüseyin Yılmaz, içinde bulunduğumuz Ramazan ayında böyle bir olayı görünce hayretler içinde kaldığını anlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarını belirli aralıklarla düzenli izlediğini söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu: "Gelen kişilerden hiç şüphelenmedik. Tipleri, giyimleri ve konuşmaları düzgün olan bu iki bayan dikkatimi hiç çekmedi. Hırsızlık olayına yaptığım rutin izleme sırasında şahit oldum. Şık görünüşlü iki bayan işyerimize müşteri gibi geliyor ve içlerinden biri çalışanımızı oyalarken diğeri giyim eşyalarını çalıyor. Ben çalınan eşyaların maddiyatı konusunda bir şey demiyorum önemli değil. Bu mübarek ayda böyle bir olayın hem de gencecik iki kişi tarafından yapılması bizleri bu görüntüyü izleyince çok yaraladı."


Güvenlik kamerası kayıtlarını polise veren Mehmet Yılmaz, emniyet güçlerinin olayı araştırdıklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 17:49:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?