3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Hız sınırını aşanlar dikkat!

Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar,
Bolu Dağı Tüneli'nde aşırı hızla seyreden araçların hızlarını tespit amacıyla tünelin girişlerinde video kameralı radar sistemi yerleştirildiğini söyledi.


Akpınar, basın mensuplarını bilgilendirmek için geldiği Bolu Dağı Tüneli'nde hız sınırını ihlal eden bir sürücüye ceza yazılmasını istedi.


Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı ve Çaydurt Otoyollar Bakım ve İşletme Şefi Erdinç Kasırsa ile Bolu Dağı Tüneli tünel kontrol merkezinde basın mensuplarına denetimler ve hız ihlallerine kesilen cezalarla ilgili bilgi verdi. Kontrol merkezinde basın açıklaması yapan Vali Akpınar, Bolu Dağı Tüneli ve TEM otoyolu Bolu Dağı geçişinde araç yoğunluğunun her geçen gün arttığını ifade ederek, "Bu güzergahtan her gün ortalama 30 bin araba geçiyor" dedi


HIZ KONTROLÜ SİSTEMİ
Bolu Dağı Tüneli'nde aşırı hızla seyreden araçların hızlarını tespit amacıyla tünelin girişlerinde video kameralı radar sistemi yerleştirildiğini söyleyen Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, şöyle konuştu: "Kazaların daha yoğun olduğu tünelin Bolu-Düzce çıkışındaki hızları tespit etmek ve kural ihlali yapan sürücüler hakkında gerekli yasal işlemleri uygulamak amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihale yaparak, tünelin çıkışından 200 metre ileride dört kamera ve sürücülerin hızlarını anında tespit ederek bildiren, dijital levhalı hız kontrolü sistemi yaptırıldı."


Akpınar, kural ihlali yapan araçların plaka, araç cinsi ve modeli tespit edilerek bilgisayar sistemine otomatik olarak kaydedildiğini belirterek şunları söyledi: "Görüntüler bilgisayara aktarılarak Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü personeli tarafından incelenip ceza yazılıyor.

Cezalar, araç plaka sorgulamasından tespit edilen araç tescil adresine posta yoluyla gönderiliyor.''


TEM otoyolunda, geçen yıl aşırı hız yapan 11 bin 616 araca 2 milyon 517 bin 166 TL ceza kesildiğini anlatan Akpınar, sözlerini şöyle sürdürdü: "26 Mayıs 2009 itibarıyle bin 720 araca 413 bin 843 TL ceza kesilmiştir. Bolu Dağı geçişinde trafik kazalarını azaltmaya yönelik hız sınırları tünel içinde 70, tünel çıkışlarında 80 kilometre ve giderek artan limitlerde var. Buna göre gerekli trafik işaretlemeleri yapıldı. Kazalar en çok tünelin Bolu-Düzce çıkışından itibaren tehlikeli eğim ve virajların bulunduğu 3,5 kilometrelik yol kesiminde olduğu istatiksel olarak tespit edildi.

Kazalar önemli ölçüde aşarı hızdan kaynaklanan bariyerlere ya da arkadan çarpma nedeniyle meydana geldi. Otoyolun bu kesiminde 2009'da iki yaralamalı ve 11 maddi hasarlı kaza oldu, kazalarda 4 kişi yaralandı."


Bolu Dağı tünelinin, 10'u radar görevi de yapan 97 kamerayla 24 saat izlendiğini anlatan Akpınar, şunları söyledi: "Tünelde kaza veya yangınların tespit edilmesi üzerine olay yerine ekipler telsizlerle yönlendirilerek sevk ediliyor. Kaza veya yangına anında müdahale ediliyor. İtfaiye ekipleri hazır bekletiliyor."


Akpınar, Yazıcı ve Kasırga, basını bilgilendirmeden sonra tünel kontrol merkezine geçerek burada hız ihlali yapan sürücüleri denetledi. Akpınar, TEM otoyolunda hız sınırını ihlal eden bir sürücüye ceza yazılması talimatını verdi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 14:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?