30
Nisan
2024
Salı
BOLU

İki aile evsiz kaldı

Bolu'da, ağabey ve kardeşinin eşleriyle yaşadığı iki baraka, çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, yangın saat 17:45 sıralarında Bolu merkeze 10 kilometre uzaklıktaki Civril köyünde meydana geldi. Ramazan Toprak ve Sami Toprak kardeşlere ait iki ayrı ahşap baraka, bilinmeyen bir nedenden dolayı alev aldı. Alevlerin kısa sürede büyümesi üzerine vatandaşlar, itfaiye ekiplerine haber verdi.

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, köyün ortasında bulunan iki ahşap binaya müdahale etti. Elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangında, tek katlı iki ahşap bina alev alev yandı. Dumanların gökyüzüne yükseldiği yangında, evlerini alevlerin içinde gören bazı aile fertleri sinir krizi geçirdi. Ambulansa tedavi edilen ev sakinleri daha sonra komşularının yanına giderek itfaiyenin çalışmalarını izlediler. Toprak ailesinin küçük çocuklarından biri de yangını şaşkın bakışlarla izledi.

İtfaiye ekipleri Toprak ailelerine ait iki ayrı barakadaki yangına müdahale ederken, ahşap binaların söndürme çalışmaları sırasında alevler 50 metre ötede bulunan Mehmet Cankurtaran'a ait tek katlı binaya da sıçradı. İtfaiyeciler, bu kez yeni bir facia yaşanmaması için Cankurtaran ailesine ait binadaki yangına müdahale ettiler. Yaklaşık yarım saat süren çalışmaların ardından alevler kontrol altına alındı. İki ahşap binadan geriye yanan odunlar kaldı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2011 Perşembe 15:19:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?