3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

İl Genel Meclisi toplantısı yapıldı

BOLU İL GENEL MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTISI YAPILDI

Bolu İl Genel Meclisi Nisan ayı oturumunun ilk gününde gündemde yer alan üç madde görüşüldü ve kabul edildi.

Gündemin ardından yazılı bir önerge veren Merkez İlçe Meclis Üyeleri Sebahattin Öztürk ve Hakkı Fidan, merkezde bulunan 113 köy için taş toplama makinelerinin alınmasını istedi.

İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantıları üç gündem maddesi ile başladı. Toplantıda, Dörtdivan İlçesi Kargıbayramlar Köyü ile Kılıçlar Köyü'ndeki taşınmazlar için tapu tahsis belgesinin esas tapuya çevrilmesi talebi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen raporlar görüşüldü. İki gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde ise 2010 Yılı Özel İdare Bütçesine konulan gübre toplama merkezi projesi için ayrılan ödeneğin Dörtdivan Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılması talebi ile ilgili plan ve bütçe komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Rapor 15 bin TL olan ödeneğin aktarılması yönünde oldu ve rapor oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin bitmesinin ardından yazılı bir önerge veren Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyeleri Sebahattin Öztürk ve Hakkı Fidan, merkez ilçeye 3 adet taş toplama makinesi alınması gerektiğini kaydettiler. Önerge ile ilgili meclis üyelerine bilgiler aktaran Hakkı fidan, merkeze bağlı 113 köyün çoğunu gezdiğini ve köylülerin bu istekte bulunduklarını söyledi. Bu köylerde genelin çiftçilikle uğraştığını kaydeden Fidan, ekim yapılacak alanlardaki taşların ayıklanması için 3 adet taş toplama makinesi alınması gerektiğini aktardı.

Konunun meclis üyelerince tartışılmasının ardından ise İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu, 2010 yılı bütçesi hazırlanırken Yeniçağa'ya taş toplama makinesi alımı için bir ödenek ayırdıklarını belirterek, "Eğer Yeniçağa'ya alacağımız makineden verim alırsak yeni makinelerin alımını o zaman yapalım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 16:30:01
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 17:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?