3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

'İmam açılımı' tartışmaları büyüyor

'İMAM AÇILIMI' TARTIŞMALARI BÜYÜYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl başkanı Tanju Özcan, imamlara mektup göndermesini eleştiren Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a yanıt vererek, "Türkiye'de insanların büyük problemleri varken, Türkiye Cumhuriyeti'nin koskoca Başbakanı çıkmış, CHP İl Başkanı'na cevap yetiştireceğim diye bir uğraş içerisine girmiş. Ben bunu yadırgıyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın parti genel merkezinde düzenlenen genişletilmiş il başkanları toplantısında CHP Bolu İl Başkanı Tanju Özcan'ın imam ve müezzinlere mektup göndermesini örnek göstererek, "CHP Bolu'daki imamlara mektup yolluyor. Bunu AK Parti yapsa yer yerinden oynardı" şeklindeki konuşması geniş yankı buldu. Başbakan'ın sert eleştirilerinden sonra konuyla ilgili açıklama yapan İl Başkanı Tanju Özcan, şimdiye kadar yazdığı mektuplara hiç tepki göstermeyen hükümet yetkililerinin ve bizzat

Başbakan'ın yüksek tondan bu mektuba tepki gösterir halde olduğuna değindi. Özcan, Türkiye'de insanların büyük problemleri varken, Türkiye Cumhuriyeti'nin koskoca başbakanı çıkmış, CHP İl Başkanı'na cevap yetiştireceğim diye bir uğraş içerisine girmiş. Ben bunu yadırgıyorum" dedi.

Başbakan'ın konuşmasının ardından bir açıklama yapan Tanju Özcan, imam ve müezzinlere yazdığı bu mektubun tıpkı geçmişte şoförler, büfeciler ve öğretmenlere yazdığı mektuplar gibi bir mektup olduğunu söyleyerek, bu mektupta da mesleki sorunların ele alındığına dikkati çekti. "CHP İl Başkanı olarak, bu toplumun bir parçası olan, içimizde yaşayan imam ve müezzinlere benim mektup yazmamın nesi yanlış?" diyen Özcan, "Türkiye Cumhuriyeti'nin koskoca Başbakanı, canlı yayınlanan bir programda Türkiye'nin bu

kadar çok sorunu varken, Türkiye'de insanlar işsizken, büyük ekonomik sıkıntılar çekerken, köylü perişan olmuşken, emekli sokağa çıkamaz hale gelmişken, bu kadar büyük problemler varken, Türkiye Cumhuriyeti'nin koskoca Başbakanı çıkmış, CHP İl Başkanı'na cevap yetiştireceğim diye bir uğraş içerisine girmiş. Adeta benimle polemiğe girmek ister tarzda açıklamalar yapıyor. Ben bunu yadırgıyorum" diye konuştu.

Başbakan'a, bir il başkanına cevap vermenin yakışmadığını dile getiren Özcan, bir memnuniyetini de dile getirdi. Özcan, "Demek ki, partimiz ve halkımız adına doğru şeyler yapıyoruz ki, Sayın Başbakan bundan rahatsızlık duyup cevap verme ihtiyacı duyuyor. Konuyu başka yerlere çekme ihtiyacı duyuyor. Bu sebeple siyasetten de memnun olduğumu ifade etmek isterim" şeklinde konuştu.

Camiye ve kışlaya siyasetin asla girmemesi gerektiğini söyleyen Tanju Özcan, "Bülent Arınç ve Başbakan'ın ifadelerinde sanki benim insanları kalıplaştırdığım veya imam ve müezzinleri siyasete davet ettiğim şeklinde suçlamalar var. Bunlar tamamen gerçek dışıdır. Biz öteden beri şunu savunuyoruz. Camiye ve kışlaya siyaset asla girmemeli. Hep bunu savunduk, hala bu noktada duruyoruz ve bundan sonrada aynısını söylemeye devam edeceğiz. Biz kimseyi siyaset yapmaya davet etmiyoruz. Aksine bizler devletin

memurlarına lütfen siyasetten uzak durun diyoruz. Ancak beni böyle suçlayan Başbakan, bir iki hafta önce Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıda din görevlilerine çağrıda bulunarak, 'bu açılımı lütfen halka doğru anlatın' demişti. İmamlara böyle bir çağrıda bulunan Başbakan, şimdi çıkmış, Cumhuriyet Halk Partisi'nin İl Başbakanı'na imamlara yazdığı mektubu, siyasete teşvik edecek bir mektup diye iddia edecek kadar ileriye gitmiş. Ben pes doğrusu diyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 16:41:03
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 21:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?