3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

İmam köyü kurtardı!

NAMAZDAN ÇIKAN İMAM KÖYÜ YANMAKTAN KURTARDI

Bolu'nun Yenigüney Köyü'nde yıldırım düşmesi sonrasında çıkan yangına namazdan çıkan köy imamının duyarlılığı sayesinde zamanında müdahale edilirken, Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler seferber edildi.

Yangın gece 22:30'da meydana geldi. Yağmur yağışı sonrasında köye yıldırım düştü. Mustafa Karaçam'a ait evde ve evin hemen yanında bulunan samanlıkta bir anda yangın çıktı. Bu sırada teravih namazından çıkarak evine giden köy imamı Mehmet Çetinkaya alevleri görünce ev halkını uyarmak için bağırmaya başladı. Ev sahibi Mustafa Karaçam ve ailesi evden bir anda çıkarken itfaiyeye haber verildi. Alevler köy imamının yaşadığı ev ve ahıra sıçradı. Evler bir anda boşaltıldı ve olay yerine gelen itfaiye ekiplere

yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri yükselen alevler karşısında yetersiz kalınca takviye ekip istendi. Bolu Belediyesi'ne bağlı 10 itfaiye aracı alevlere müdahale etti. Olay yerine AK Parti Bolu Milletvekili Metin Yılmaz ile AK Parti İl Başkanı Ali Ercoşkun da geldi.

Bolu Jandarma Alay Komutanı İbrahim Ertaş, yangın bölgesine gelerek söndürme çalışmalarında köylülerle yakından ilgilendi. Jandarma erleri söndürme çalışmalarında vatandaşlara yardım etti. Yangın sonrasında Mustafa Karaçam'a ait ev, samanlık, ahır yanarken, ahırda bulunan 4 büyükbaş hayvan telef oldu. Köy imamının yaşadığı ev de yangın sonrasında kül oldu.

Köyün İmamı Mehmet Çetinkaya, yıldırım düşmesi sonrasında alevleri gördüğünü ve bir anda ev halkını uyardığını söyledi. Jandarma ekipleri yangınla ilgili inceleme başlattı.

NAMAZDAN ÇIKAN İMAM KÖYÜ YANMAKTAN KURTARDI
NAMAZDAN ÇIKAN İMAM KÖYÜ YANMAKTAN KURTARDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 04:19:03
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 14:44:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?